Satranç Turnuvası Sona Erdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Satranç Kulübü tarafından organize edilen satranç turnuvası, 2017 Türkiye Satranç Şampiyonu GM (Büyük Usta) Mustafa Yılmaz’ın söyleşisi ve ödül töreniyle sona erdi.Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Dursun Hazer, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan Darcan, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından verildi.

 

 

 

Satranç turnuvasının sponsorluğunu üstlenen On1 Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karabıyık, kadınlar kategorisinde dereceye giren 5 sporcuya ve genel kategoride dereceye giren 10 sporcuya 10 ay boyunca burs vereceklerini açıkladı.Danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Salim Ceyhan’ın yaptığı, antrenörlüğünü FT (Uluslararası Çalıştırıcı) Cumhur Babaoğlu’nun ve kulüp başkanlığını Ali Yıldız’ın yürüttüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Satranç Kulübü, 27 Kasım-1 Aralık 2017 tarihleri arasında satranç turnuvası düzenledi. Yoğun katılım sağlanan turnuvanın kapanış gününde, ülkemizin yetiştirdiği en önemli satranç oyuncularından Grand Master (GM) unvanlı Mustafa Yılmaz öğrencilerle bir araya geldi.

 

 

 

Soru-cevap şeklinde geçen söyleşide tüm soruları içtenlikle cevaplayan Yılmaz, 7 yaşında başladığı satranç sporu hakkındaki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. Alttan gelen sporculara destek olmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, Türkiye’de satrancın eskiye nazaran daha iyi bir yerde olduğunu ancak halen istenilen seviye gelmediğini söyledi. Tüm spor dallarında olduğu gibi satrançta da başarılı olmanın sırrının sporu sevmek, hırslı ve azimli olmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, ağır yenilgiler aldığı maçlardan sonra bile asla pes etmediğini, her zaman daha başarılı olmak için ara vermeden çalıştığını ifade etti. Ülkemizde satranç sporunun gelişmesi için desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Mustafa Yılmaz, bu konuda yetkililerden daha duyarlı olmalarını istedi.Söyleşinin ardından turnuvanın ödül törenine geçildi. Kadınlar kategorisinde 1.’si Yasemin Güçlü, 2.’si Gizem Ilgar, 3.’sü Şerife Gamze Özdemir, 4.’sü İlknur Kaya, 5.’si Gökçe Kayaoğlu, 6.’sı Özge Yiğit Tar, 7.’si Şehriban Köseoğlu, 8.’si Sevdik Düzver, 9.’su Büşra Karakuş ve 10.’su Nur Banu Yıldıray’a madalyaları Yrd. Doç. Dr. Raif Zileli ve Yrd. Doç. Dr. Salim Ceyhan tarafından verildi. Kadınlar kategorisinde ilk 3’e giren sporculara kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Nail Öztürk verdi. Turnuva genel kategori 1.’si Halil İbrahim Karabulut, 2.’si Abdurrahman Yiğiter, 3.’sü Malik Mücahit Yıldız, 4.’sü Ali Yıldız, 5.’si Egemen Altınok, 6.’sı Emre Kayacı, 7.’si Yunus Yortan, 8.’si Alperen Tuna Ölçer, 9.’su Murat Kaya ve 10.’su Aykut Ulusoy’a madalyaları Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık tarafından verilirken, ilk 3’e giren sporculara kupalarını Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Dursun Hazer ve Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan Darcan verdi.

 

 

Törenin sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Dursun Hazer tarafından Milletvekili Halil Eldemir ve Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’a Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi anı tabağı hediye edildi. 1 Aralık 2017 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen tören, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Satranç Turnuvası Sona Erdi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin