SEHER’İN KADINLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesinin işlendiği Seher’in Kadınları adlı tiyatro oyunu Bilecik Belediyesi tarafından ücretsiz olarak, tiyatro severlerle buluştu.Geçtiğimiz yıl 12.’si düzenlenen ve binlerce tiyatroseveri, tiyatro ile buluşturan Bilecik Belediyesi, tiyatro severleri yeni oyunlarla bir araya getirmeye devam ediyor.

 

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde tiyatroseverlerle buluşan Seher’in Kadınları adlı oyun 2 seans şeklinde tiyatro severlerle buluştu.

 

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde 14:00 ve 20:00 saatlerinde iki seans şeklinde sahnelenen oyun, tiyatroseverler tarafından alkışlarla karşılandı.

 

Emin Özbey ve Nazlı Çığan’ın yazdığı oyunda; Nazlı Çığa, Mehmet Tokat ve Soner Türker sahne aldı.

Milli Mücadelemizde kadınların ortaya koyduğu kahramanlıkların sahnelendiği tiyatro oyunu sonunda usta oyunculara teşekkür ederek, çeşitli hediyeler taktim etti.

 

Bilecik Belediyesi eliyle güzel ve anlamlı bir çalışmaya daha imza atıldığına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘’2018 Şubat ayı Kültür ve Sanat etkinlikler kapsamında tiyatro şehri Bilecik’imizde başka bir güzelliği daha yaşadık. Milli mücadelemizin kadın kahramanlarından biri olan Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesinin işlendiği “Seher’in Kadınları” adlı tiyatro oyununu izledik. Milli mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Tarihimizde çok önemli bir yer kaplayan Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, Şerife Hatunlar halen dimdik ayaktadır. Kadınlarımızın büyük azmi, özverisi ve mücadele ruhu tarihimizde çok önemli bir yer kaplamıştır. Milli Mücadele yıllarında kadınlarımızın ortaya koyduğu sahiplenme ruhu takdire şayandır, vatan uğruna şehit olan ve ebediyete intikal eden istiklal savaşı gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

SEHER’İN KADINLARI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin