Şehir Müzesi ve arşivine uygulama ödülü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihi Kentler Birliği’nin özendirme yarışmasında Bozüyük Belediyesi, Şehir Müzesi ve Arşivi’nin Restorasyonu projesi ile “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Yıllarca, belki de asırlarca nesillerimize armağan olsun, babalarının, dedelerinin hatıraları hep yaşasın diye yola çıktığımız ve halkımızın hizmetine sunduğumuz Bozüyük Şehir Müzemize büyük onur. Tarihi Kentler Birliği Tarafından 16.sı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında toplamda 143 proje arasından Şehir Müzemiz Uygulama Ödülüne layık görülmüştür. Müzemizin oluşturulmasında en büyük emeğe sahip Ak Parti Belediye Meclis Üyemiz Veysel Kılıç olmak üzere, emeği geçen tüm personelime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasına 69 belediye; 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 proje başvurdu. Başarılı projelerin yer aldığı yarışmada Bozüyük Belediyesi’nin Şehir Müzesi ve Arşivi Restorasyonu projesi; başarılı tek yapı restorasyonu uygulaması, başarılı müzecilik çalışması, oluşturulan nitelikli kent arşivi ve projenin kent kimliğinin korunmasına yönelik yarattığı kazanımlar nedeniyle Uygulama Ödülü’ne layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları, 24.08.2017 tarihinde Şerifler Yalısında gerçekleştirilen juri toplantısı ile belirlendi.

TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 42 Başarı Ödülü verildi. Yarışmanın ödül töreni ise 16 Kasım Perşembe günü, Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan 25. Yapex Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

 

 

Ayrıca fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle buluşacak. Çekül Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği’nin desteğiyle düzenlenen Yapex Restorasyon Fuarı’nın bu yılki ana teması ise “Geleneksel Çarşılarda Koruma”. Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyeler, bu temaya uygun stantlarıyla fuara katılacak.

Şehir Müzesi ve arşivine uygulama ödülü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin