ŞEHİT VE GAZİ AILELERINE YEMEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Tahir Büyükakın, ”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Bilecik ve ilçelerinde bulunan şehit ve gazi aileleriyle yemekte bir araya geldi.

 

Vali Büyükakın eşi Figen Büyükakın ile birlikte 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen yemeğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

 

 

İl Müftüsü Necati Akkuş’un yaptırdığı dua ve Kıbrıs gazisi Metin Aktürk’ün eşi Güldanur Aktürk’ün kendi yazdığı ”Şehitler ölmez” adlı şiiri okumasının ardından Vali Büyükakın, yaptığı konuşmada, huzur içinde bir arada bulunabiliyorsa, bunu şehitlerin ve gazilerin cansiperane mücadelelerine borçlu olduklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un, ”Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor peygamber.” sözünü hatırlatan Vali Büyükakın, ”Gözlerini kırpmadan vatan için canlarını ortaya koymasalardı, biraz şüphe etselerdi, tereddüt gösterselerdi, bugün Allah korusun herbirimiz bombaların gölgesi altında belki esaret altında belki de başka bir felaket yaşamak zorunda kalacaktık. Ama Türk insanının ruhunu taşıyan, bu milletin aziz evlatları Çanakkale’de de tereddüt etmediler, 15 Temuzda da tereddüt etmediler ve canlarıyla bu ülkeyi savunmak için bu bayrağı düşürmemek için, bu vatanı böldürmemek için tereddütsüz bir şekilde mücadele verdiler. Onların aziz ruhları şad olsun. Allah şehadeti ve gaziliği her kuluna nasip etmez. Çok aziz ve güzel bir makamdır. Şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. 15 Temmuzda hainler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tabiriyle dahili ve harici bedhahlar ülkemize büyük bir kumpas kurdular. Bu kumpas, Çanakkale’de başımıza örülmek istenen kumpas neyse aynısıdır. Seyit onbaşı Çanakkale’de ne yaptıysa Ömer Halis Demir o gün aynını yapmıştır. Hiç tereddüt etmeden Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın talimatlarıyla o haini alnının çatından vurmuştur. 15 Temmuzda bu vatanın evlatları korkmadı. Hainlerin karşışında duvar gibi durdu. Biz bugün sadece onlara bir borcu ödüyoruz. Onlara olan borcumuzu yerine getiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın himayelerinde ”15 Temmuz Şehitleri Anma, demokrasi ve milli irade gününü” kutlamak üzere bir aradayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın talimatıyla onların selamlarını iletiyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne söylesek boş.”

 

 

Tuğgeneral Koç da 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı durarak, darbe girişiminin akamete uğramasında emeği geçen jandarma teşkilatı mensupları, herhangi bir örgütün veya şahsın güdümünde değil, milletin emrinde bir kolluk kuvvetinin mensupları olduklarını bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, ”Jandarma Genel Komutanlığı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devletine gönülden bağlı, milletinin emrinde görev yapmaya devam edeceğini, memleketine göz diken tüm hain odaklarla ve her türlü terör örgütü ile mücadelesini sürdürme azim ve karararlılığı içerisinde olacağını kaydetti. İl Emniyet Müdürü Namal ise bir arada olmanın ülkenin ve milletin geçmişinde ve geleceğinde her zaman ve her an toprak ve değerleri için canını vereceğini, cekinmeden bu fedekarlığı yapmaya hazır olduğunun ifadesi anlamına geldiğini belirterek, şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte olmaktan büyük gurur duyduğunu, bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması temennisinde bulundu. Vali Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın, şehit ve gazi yakınları ile çocuklarıyla yakından ilgilendi.

ŞEHİT VE GAZİ AILELERINE YEMEK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin