ŞEHİTLERİMİZ, HAFIZLARIN KUR’ANI KERİM TİLAVETİYLE ANILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen “2016 Kültür ve sanat” etkinlikleri kapsamında şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu.

bilecik haberleri

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve değerli hafızların Ezanı Şerif’i birlikte okumasıyla başlayan etkinliğe, Vali  Ahmet Hamdi Nayir,  AK Parti  Bilecik  Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı  Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü  Ali Ekber Bektaş,  AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ile vatandaşlar katıldı.

 

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen  ve yoğun bir katılımın olduğu programda, Hafız İsmail Coşar’ın yanı sıra 2013 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Yaşar Çuhadar, “Uluslararası Kuranı güzel okuma ve hafızlık” yarışması birincisi Ferruh Muştuer ile 2014 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Nebi Yaşar, Kur’an-ı Kerim okudu.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNET DUYGULARIYLA ANIYORUZ”

Programın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’te bir güzel etkinliği daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

”Allah’a ne kadar şükretsek azdı. Çünkü dini İslam üzerine dünyaya gelmişiz ve dini İslam üzerine yaşamımızı devam ettiriyoruz. Bizler için özel mertebeler vardır. Bunların en başı da şehitlik mertebesidir. Gerçekten mertebelerin en yücesi, Peygamberlerin komşusu olan şehitlerdir. Bu vatan şehitlerimizin aziz kanları ile sulanarak bizlere vatan olmuş, yurt olmuş ve üzerindeki  bayrağı dalgalandırma şerefini atalarımız bizlere bahşetmişler. Gerçekten bizler onların torunları olarak bu mirasa sahip çıkabiliyorsak kendimizi mutlu ve görevimizi bir nebze atalarımıza layık şekilde yapmış sayıyoruz. İşte Çanakkale zaferinin 101’inci seneyi devriyesinde şehitlerimizi gazilerimizi atalarımızı bu toprakları bizlere vatan eden ecdadımızı rahmetle minnetle yad ediyoruz. Böyle bir geceye anlam kazandırdıkları için çok değerli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın sonunda Hafız İsmail Coşar’ın ile 2013 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Yaşar Çuhadar, “Uluslararası Kuranı güzel okuma ve hafızlık” yarışması birincisi Ferruh Muştuer ile 2014 yılı “Kuranı güzel okuma” dünya birincisi Nebi Yaşar’a, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.

İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUMA VE ”MEHMET AKİF” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI

 

Programın sonunda ise “İstiklal Marşı’nı güzel okuma” ve “Mehmet Akif Ersoy’un hayatı” konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri taktim edildi.

Buna göre ilkokul düzeyinde birinci olan Bilecik Şehir Koleji öğrenci Ebru Onur, ikinci olan Cumhuriyet İlkokulu’ öğrencisi Eslem Nur İnce ve  üçüncü olan 700. Yıl İlkokulu öğrencisi Mete Aydın ile  Ortaokul düzeyindeki yarışmada birinci olan Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Aybüke Sıla Yılmaz’a ikinci olan Murat Hüdavendigar Ortaokulu öğrencisi Kemal Hilmi Tuncan’a ve üçüncü olan TOKİ Ortaokulu öğrencisi Zeynep Nur Sönmez’e ve ”Mehmet Akif Ersoy” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Refik Aslan Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Sait Ünal, ikinci olan Ertuğrul Gazi Lisesi öğrencisi Osman Serdar Tığlı ve üçüncü olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Asude Efe’ye Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun ile Konuk Hafız İsmail Coşar tarafından, Cumhuriyet altını, bisiklet ve tablet ödülleri taktim edildi.

 

 

 

Program, Hafız İsmail Coşar’ın şehitlerimiz ile ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliği için yaptığı dua ile son buldu.
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

ŞEHİTLERİMİZ, HAFIZLARIN KUR’ANI KERİM TİLAVETİYLE ANILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin