Selim Yağcı ile Semih Şahin “Kayı Anıtı” ile ilgili açıklamalarda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde bulunan “Kayı Anıtı”, Bilecik Belediyesi ekiplerince yerinden söküldü.

Milletvekili Selim Yağcı’nın belediye başkanlığı zamanında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde sonuçlandırılan “Kayı Anıtı”, Bilecik Belediyesi ekiplerince iş makinalarıyla yerinden söküldü.

Konu ile ilgili Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ile Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

“Buna ilişkin gerekli işlemleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

AK Parti Milletvekili Selim yağcı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamsında, “Tam Ayasofyanın 86 yıl sonra müzelikten çıkarılarak Fatih Sultan Mehmet Hanın vasiyeti vakfiyesine uygun olarak camiye dönüştürüldüğü gün tarih ve milliyetçilikten nasibini almamış Belediye Başkanı tarafından Şeyh Edebali Kongre Merkezi önündeki Kayı boyu anıtının hoyratça kırılıp kaldırılmasını kınıyorum.Bunun toplumu kamplaştırma noktasında provakatif bir eylem olduğunu düşünüyorum.Bilecik Kuruluş ve Kurtuluşun beşiğidir.Nasıl Kurtuluşumuzu ve bağımsızlığımızı al bayrağımız sembolize ediyor ise Kuruluşumuzu da Kayı boyu amblemi sembolize etmektedir.Bundan rahatsızlık duyanlara hangi vasfı vereceğimi milletimizin ve hemşehrilerimizin gönlüne bırakıyorum. Buna ilişkin gerekli işlemleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.Bu tarihimize ve geçmişimize yapılmış büyük bir saldırıdır.Bu tür davranışları tekrar lanetliyor ve kınıyorum.Belediye Başkanını sağ duyulu davranmaya davet ediyorum.En azından yanında bulunup kendilerini milliyetçi olarak gösterenleri sağ duyulu olmaya davet ediyorum” iafdelerine yer verdi.

“kazıya izin vermeyip maliyetlerimizi yükselten karayollarına hesap sorulması gerekiyor”

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, “Elbette iş bitimi yerine konulacaktır.. Bizim kuruluş kenti olmamızın simgesidir. Asıl bize yolüstü kazıya izin vermeyip maliyetlerimizi yükselten karayollarına hesap sorulması gerekiyor bu konuda. İstedikleri kadar bizi engellemeye çalışsınlar. Biz kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik’imizi bu isme yakışır bir kent haline getirip ülkemizde örnek alınan bir belediye olmaya devam edeceğiz.. HER ŞEYİ BİLECİK HALKI İÇİN , HALKLA BİRLİKTE YAPACAĞIZ.

Selim Yağcı ile Semih Şahin “Kayı Anıtı” ile ilgili açıklamalarda bulundu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Sayın Semih başkan siz karayollarından hesap sorun.Bu halk da sizden sandıkta hesap soracak.

    Cevapla
    • Sence halk ta karayollarından da hesap sormamalımı ey cahil kesim ey yandaş kesim aklınız sizin işte bukadar farkında bile deilsiniz belediyeyi kaybedince gerek il özel idaresi gerek karayolları uzerinden baskı ve bezdirme peşinde olduğunu amasizlerde bunu ankayacak ne akıl nede kapatise var

      Cevapla
      • Cahil diyene bak zır cahil. Kör cahil. Chp ne yapsa biat eden koyunlar gibisiniz. Kültürünüz yıkılıyor hala pişkin pişkin çene yapıyorsunuz. Köyün sürüsü

        Cevapla
        • 14 Temmuz 2020, 00:53

          Anlatın anlatın siz seversiniz yalanı.Zorunuza gitmesin iyi ki seçtik semih hocayı biz köyün sürüsüyüz ama siz KOYUN sürüsüsünüz ben düzelteyim senin yerine…

          Cevapla
      • Cahil derken siz aynaya bakıp kendinizi görüyorsunuz herhalde bu halk sizden 100 yılın hesabını size soracak.Sizin gibi zihniyet olduğu sürece bu ülke daha çok adam olacak diye bakarız.

        Cevapla
Bizi Takip Edin