SELİM YAĞCI’NIN ”BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 93. YIL DÖNÜMÜ” MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

selimyagci

Mesajında Bilecik’in; Osmanlı Devleti’ne kuruluş toprakları olduğu gibi Kurtuluş Mücadelesinde de tarihe adını altın harflerle yazdıracak kahramanlıklara şahit topraklar olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ifadelerini şu şekilde aktardı:

 

”Her zaman ”Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri” diye tarif ettiğimiz Bilecik, Osmanlı Devletinin kurulduğu nadide topraklar olmanın yanında yakın tarihimizdeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtuluş mücadelesinin en çetin muharebelerinin geçtiği bir mekandır. Bilecik’imizi Düşman İşgalinden kurtuluşuna erdiren bu zafer, esarete mahkûm edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdelemiştir. Öyle ki şanlı tarihimizin her bir sayfası, ayrı ayrı kahramanlık, zafer ve eşsiz müjdelerle geleceğimize ışık tutmaktadır.  Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşu; aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımızın, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm Dünya’ya ispat etmiştir. Bizler ata yadigârı güzide şehrimizde şanlı Osmanlı devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi yine bu günde minnetle anıyoruz.

Tarihin birçok döneminde olduğu gibi günümüzde de bu güzel vatanımız üzerinde oynanan bütün hain oyunlar ve gerçekleştirilen şer faaliyetlere karşı Türk Milleti’nin kahraman askeri ve polisiyle bu vatanı en iyi şekilde koruyacağına olan inancımla Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun kutluyor, Bilecik’imizde bu destansı mücadelenin haklı gururunu yaşadığımız bu günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere huzurunda tüm şehit ve gazilerimizi, Kurtuluş savaşımızın eşsiz kahramanlarını rahmet ve minnet duyguları ile anıyorum.

SELİM YAĞCI’NIN ”BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 93. YIL DÖNÜMÜ” MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 Eylül 2015, 12:28

    Şehit-gazi ve mücadele eden atalarımıza ALLAH tan rahmet diliyoruz.Merhum Milli Şairimiz M.Akif’in dediği gibi Allah bu millete tekrar bir kurtuluş savaşı yaşatmasın.Merhum Akif’in temennisi doğrultusunda Ülkemiz insanlarını bu bilinç ve şuur içinde gayret etmemiz ve gençlerimizin de bu gayret içinde olmaları için Kamu-yerel ve siyasi erkandan eğitim sistemimizin ülkemizin geleceğine uygun şekilde revize edilmesi dileğiyle, şehit-gazi ve atalarımıza en güzel duaları sunuyorum.Mekanları cennet olsun.
    slm ve syg
    Kandilli köyü vatandaşı

    Cevapla
Bizi Takip Edin