SEVEN ÇARŞISINA İLK KEPÇE VURULDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentsel Dönüşüm programı çerçevesinde yıkımına karar verilen Seven Çarşısı’nın yıkımına bugün itibariyle başlandı.

1987 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven tarafından yaptırılan Seven Çarşının yıkım törenine Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye meclis üyeleri katılırken, davet edilen Mehmet Seven törene katılmadı.
ilecik’in önemli alanlarından biri olan Seven Çarşısı dün itibariyle yıkılmaya başladı. Yıkım için ilk kepçeyi vuran Belediye Başkanı Selim Yağcı oldu. Alanın yıkılmasının yeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Başkan Yağcı, yapılması planlanan yeni projeyle ilgili de ip uçları verdi.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı yıkım töreninde yaptığı konuşmada 1987 yılında yapımına başlanan Seven Çarşısında katkısı bulunan dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven ve yöneticilere teşekkürlerini sunarak, Seven Çarşısının şehrin ticari hayatında büyük bir rol oynadığı fakat zamanla şehirlerin değiştip geliştiştiğini ve bu değişime ayak uydurulması gerektiğini söyledi.

 

Başkan Selim Yağcı, yıkım töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
HAFRİYATI 1 HAFTA İÇİNDE KALDIRILACAK

 

2009 seçim beyannamemizde de Bilecik’in rahatlaması açısından, otopark sorununun çözülmesi açısından Seven Çarşısı’nın yıkılarak yerine yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini de vurgulamıştık. Bugün işte o gün. Nasip olursa burasının yıkımını gerçekleştireceğiz. Yıkım şirketimiz ile birlikte bir hafta içerisinde burasının hafriyatı temizlenecek ve zemin boş hale getirilecek.

 

YENİ ALANDA NELER OLACAK?

Yeni çalışmalarımızda da son aşamaya gelindi. Burada inşallah önümüzdeki zaman dilimi içerisinde bu yıl bitmeden temeline başlayacağımız güzel bir çalışma gerçekleştirilecek. Oluşacak bu alanda, caddeyi de düzenleme alanı altına alacak bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu alanda şehrin otopark sorununu çözecek bir otopark düzenlemesini gerçekleştireceğiz.
Şehrimizde meydanlarımız yetmiyor. Artık genç nüfusu fazla olan bir şehiriz. İnsanlarımı çarşıya çıktıklarında kıyıda köşede ezilip büzülmeden, meydanında dolaşabileceği, görsellikleri olan bir meydan kazandıracağız bu alanda. Burası Bilecik’in ticaret anlamında kalbi olan bir nokta. Belediyemizin bu ticari anlamda gelirinin eksilmemesi noktasında da ciddi bir ticari alanı da belediyemize ve halkımıza kazandıracağız. Bu üç konsepti bir araya getirerek, görselliği de şehre yeni bir vizyon katacak bir projesi prtaya koyuyoruz.

 

Bunun çalışmaları bir noktaya geldi. Ama bunlar tam nihayete ermeden inşallah belediye olarak değişik alternatifleri de düşünüyoruz ama bu yapıları belediye olarak kendimiz yapıp ekonomik anlamda değerlendirilmesi gereken noktalarda da belediye olarak belki bir kısmını proje üzerinden satacağız veya kiralayacağız. Belediye olarak kendimiz bunu yapmayı düşünüyoruz. Ama çalışmalar açısından bazen öyle bir teklif gelir veya başka bir şey olur ki birlikte yapmak, kamunun menfaatine daha uygun düşerse de gelişen zaman dilimi içerisinde o alternatifleri de değerlendirebilir. Bilecik’in hem ticari hem de sosyal hayatı anlamında bugün önemli bir olaya şahitlik ediyoruz. binanın yıkılması bir bitiş değil, bir başlangıç.

 

Bu başlangıcın şimdiden şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. En kısa süre içerisinde burada çok güzel ve özel düzenlemelerle şehrimize renk katacak, ticaret hayatımıza canlandıracak, insanımıza ferahlık verecek bir çalışmayı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu çarşıda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah yeniş yapılacak tesisin de tekrar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

IMG_8262 IMG_8268 IMG_8284 IMG_8287 IMG_8289 IMG_8323 IMG_8331 IMG_8337 IMG_8341 IMG_8344 IMG_8346 IMG_8347 IMG_8350 IMG_8353 IMG_8238 IMG_8239 IMG_8261

SEVEN ÇARŞISINA İLK KEPÇE VURULDU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin