Sheepskin Tannery

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sheepskin Fur, dayanıklığı ve sıcak tutması gibi özellikleri nedeniyle günümüzde başta ayakkabı, çanta, mobilya ve giyim üretiminde kullanılan en değerli malzemelerden birisi haline gelmiştir. Ancak Koyun derisi bu ürünlerde kullanılmadan önce bazı işlemlerden geçmesi gerekmektedir. Bu işlemler Koyun Derisi Tabakhanelerinde gerçekleştirilmektedir.

Sheepskin Tannery bünyesinde koyun derileri çeşitli işlemlerden gerçekleşir, bu işlemler ile derilerin kalitesi arttırılır ve dayanıklılığı yükseltilir. Bu özellikler derinin temizlenme, tuzlanma, ıslatılma, boyanma, yükseltme ve kuruluma işlemleri ile sağlanır ve koyun derisi kullanıma hazır hale gelir.

Sheepskin Tannery tesislerinde bu işlemler genellikle otomasyon çerçevesinde gerçekleştirilir, ancak bazı işlemler elle yapılmakta olup, uzmanlık gerektirmektedir, koyun derisinin kalitesinin arttırılması için doğru tekniklerin doğru ellerce yapılması oldukça kritiktir.

Sheepskin Tannery tesislerinde yapılan işlemlerden kısaca bahsetmek gerekirse;

Temizleme aşamasında deri üzerindeki kir ve diğer karıntılar arındırılır, tuzlama aşamasında ise deri kalitesinin arttırılması amaçlanır ve derinin çürümesi önlenir. Deri kalitesi açısından en kritik aşamalardan birisidir. Islatma aşaması ise tuzun çıkartılması ve derinin yumuşatılarak işlenebilir hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Yükseltme aşaması ise derilerin kimyasal solüsyonlar ile işlenerek yine kalite arttırılması gerçekleştirilir. Boyama aşaması ise derinin kullanım amacına göre renklendirilmesi amacı ile yapılır. Kurutma aşaması ise boyanmış derilerin özel makineler ile kurutularak istenilen şekle ve boyuta ulaşmasını sağlar.

Koyun Derisi Kürk Nedir?

Hayvanların derisinin Sheepskin Tannery bünyesinde bir çeşit işlemden geçirilerek üretilen giysi, ayakkabı gibi ürünlerin ham maddesi olan Sheepskin Fur yapımında da kullanılmaktadır. Yapılan işlemler sonrası oldukça dayanıklı ve sağlıklı bir ürün ham maddesi haline gelen Koyun Derisi Kürk modelleri için vazgeçilmez konumunda olup günümüz modasının en sık kullanılan ürün çeşitlerinin başında gelmektedir.

Sheepskin Fur sağlıklı yapısı ve sıcak tutması ile birçok farklı üründe kullanılmaktadır, montlar, ceketler, şapkalar, eldivenler ayakkabı ve bot çeşitleri bu ürünlerin başında sayılabilmektedir. Kış aylarında ve soğuk iklimlerde en çok tercih edilen ürün çeşitlerinin başında gelen Koyun Derisi Kürk ürünleri vücudu sıcak tutması, dayanıklığı ve kullanım ömrünün uzun olması ile birlikte hem ekonomik hem de oldukça sağlıklı bir ürün çeşidi olması ile popülerliğini her geçen gün arttırmaktadır.

Sheepskin Tannery
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir