Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin’de Havadan Harekata Başlamıştır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin İstasyon Spor Salonu’nda düzenlenen Bilecik 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti.

Başbakan Yıldırım, “Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin, bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan, Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulmeden PKK/PYD/YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah Mehmetçiğin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. 80 milyon vatan evladının, Bileciklilerin duası askerlerimizledir, kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizledir.” diye konuştu.

 

Salondan tekbirlerin yükselmesi üzerine Yıldırım, “Türkiye dostluğuna, dostluklarına önem veren bir ülkedir ancak Türkiye’ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle alıp veremeyeceğimiz herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz, kardeşlik hakim olsun diyoruz. Kardeşi kardeşe düşman etmesinler istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik’ten cihan hakimiyetine sahip Osmanlı Devleti’nin doğduğunu, Söğüt’ten yola çıkan bu tarihi yolculuğun üç kıtaya yayıldığını ve Osmanlı’nın, 600 asır boyunca bütün dünyada, üç kıtada kardeşlik, birlik, beraberlik ve huzur içinde hüküm sürdüğünü belirtti.

Bilecik Şeyh Edebali’nin, “Ey oğul, beysin, bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Gücengenlik bize, gönül alma sana. Suçlamak bize, katlanmak sana. Yanılgı bize, hoş görmek sana. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Üşengeçlik bize, uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana. Sevgi davanın esası olmalıdır. Sevmek ise sessizliktedir. Bağırarak sevilmez. Görünerek de sevilmez. Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Osman, geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın” sözlerini hatırlatan Yıldırım, “Bilecik’ten yola çıktık, işte şimdi Bilecik’teyiz. Bilecik gücümüze güç katıyor.” ifadesini kullandı.

 

Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin’de Havadan Harekata Başlamıştır
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Allah yar ve yardımcımız olsun

    Cevapla
Bizi Takip Edin