“Söğüt’ten Cihana Dirilişin Rüyası”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genç Memur Sen ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde hazırlanan GençDes projesi kapsamında gerçekleştirilen ”Söğüt’ten Cihana Dirilişin Rüyası” programı dolayısıyla ilimize gelen heyet, Bilecik’teki tarihi yerleri gezdi.

Ankara, Eskişehir, Söğüt, Bilecik, İznik ve Bursa şehirlerini kapsayan tur kapsamında ilimize gelen heyet, Söğüt ilçemizdeki tarihi yerleri gezerek, bilgi aldı.

Büşra Konaktaş ve Sevde Keskin Koordinatörlüğünde hazırlanan proje  kapsamında ilimize  gelen heyet, Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Tarihi Belediye Binası, Tarihi Saat Kulesi ve Yaşayan Şehir Müzesini gezdi.Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir’in rehberlik ettiği heyet, ilimizdeki iki günlük programları kapsamında Tarih Şeridinde ok attı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Programları kapsamında, Yaşayan Şehir Müzesini de ziyaret eden heyete, Bilecik Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

 

“PAYDAŞ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı; tarih bilincinin pekiştirilmesi ve rüyadan dirilişe doğru ilerleyen tarihi süreci yakından görmek amacıyla düzenlenen tur kapsamında ilimize gelen heyet üyelerine hitaben konuşma gerçekleştirdi.

Bilecik Belediyesi olarak son derece önemli ve büyük bir projede paydaş olarak yer aldıkları için duyduğu memnuniyeti ifade eden Yağcı, şu ifadelere yer verdi:

“Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri, Şeyh Edebali Diyarı, Ertuğrulgazi Sancağı Bilecik’te sizleri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Dünyaya 6 asrı aşkın süre boyunca hak adalet ve medeniyet dağıtan Şanlı Osmanlı Devletinin kurulduğu yerdir Bilecik. Bu anlamda sizleri burada ağırlamaktan dolayı ayrıca mutlu olduk. Bilecik Belediyesi olarak, her zaman bu tür çalışmalarda yer almaya devam edeceğiz.”

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansta ayrıca Atatürk Dil ve Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Şaban Abak tarafından öğrencilere, Beylik’ten Devlete konulu konferans verdi.

 

“Söğüt’ten Cihana Dirilişin Rüyası”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin