Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika: İçişler Bakanı Süleyman Soylu’dan “Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?” sorusuna yanıt verdi. Soylu, “OHAL’e gerek yok demem. Koronavirüsün yayılmayla ilgili sadece tahminim var” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sokağa çıkma yasağı gündemde mi?” sorusuna “Tam sosyal izolasyon her zaman bizim gündemimizde. Eğer bugünkü tedbirlerle karşı karşıya kaldığımız durumu karşılayamazsak elbette tedbirleri yükseltebiliriz” yanıtını verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Bu kadar küresel olan, 175 ülkeye yayılan salgınla karşı karşıyayız. Tüm ülkeler bu konuda tedbirler alıyor. Biz de adım atıyor, tedbir alıyoruz. İlk günden beri önlem alıyoruz. Çin ile başladı, İran ile devam etti. Sonra Batı’ya ve ABD’ye gitti. Şu ana kadar bizim bakanlığımız 38 genelge yayınladı.

Sosyal izolayonu sağlamaya çalışıyoruz. Birçok tedbir alındı. Üst üste tedbirler alındı. Kendi OHAL’i dediğimiz şey insanların kendi önlemi. Bunu her gün ölçüyoruz. Türkiye’de hayatın yüzde 80’i durdu. Şehirlerdeki toplu taşımanın, hayat akışının yoğunluğunu ölçüyoruz. Şu anda şehirlerarası yolcu otobüslerdeki yolcu oranı yüzde 73 azaldı. Yolculuk seviyesi yüzde 81 azaldı. 4 önlem çok önemli.

1. Sağlık sisteminin ayakta kalması, 2. kamu düzeninin devam etmesi, 3. sosyal izolasyonun sağlanması, 4. gıda temininin devam etmesi. Böylece salgına karşı en önemli tedbirleri almış oluruz. Tedbir yükselterek devam ediyoruz. Dünyayı takip ediyoruz. Gıda tedariki temininde dünyada ciddi sorun var. Kamu düzeni açısından üst bir zorluk yaşamadılar ama gıda konusunda güçlük yaşadılar. Biz neden kendi OHAL’inizi ilan edin diyoruz. ABD’deki araştırmaya göre sosyal izolasyon en önemli tedbir. Böylece yüzde 75 başarılı olunabilir.

Tedbirlerimizi alırken 4 unsurun önemli olduğunu tekraren vurguluyorum. Bir süreç yönetiyoruz. Bunun köşelerini iyi tutmak zorundayız. Kamuoyunu sürekli şeffaf olarak bilgilendirmek durumundayız. Ankara, İstanbul ve İzmir’de şehir içeri çekilmiş durumda. Yapılan her işlem ve adımda bizim sağlamamız gereken sosyal mesafeyi ortaya koymak. Sorumlulukları mümkün olduğunca ortaya koyabilmek gerekiyor. Kamuda seyrekleşme var. Uzaktan çalışma var. Ama benim bakanlığımda böyle bir şey yok. AFAD, polis, jandarma sahada. Ful mesai çalışıyoruz.

Tam sosyal izolasyon her zaman gündemimizde. Bugünkü tedbirlerle karşılayamazsak, bunu yapabiliriz. Alacağımız tedbirler var. Eğer tedbirlerle salgının önüne geçemeyeceksek bu tedbiri alabiliriz. Burada bir tereddüt yok.

DÜNYA GENELİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI ALAN ÜLKELER

İTALYA

İSPANYA

ALMANYA (KISMİ)

TUNUS (KISMİ)

YUNANİSTAN

BELÇİKA (KISMİ)HOLLANDA (KISMİ)

IRAK (KISMİ)

İRAN (KISMİ)

FRANSA (KISMİ)

ABD (KISMİ)

Sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Sokaga cikma yasagi gelsin

    Cevapla
  2. Ya hu evden çıkma diyor 7 den 77. Bakıyorsun Bilecik maşallah full kadro dışarda. Birilerinin dürtmesi mi gerekiyo, Bunu idrak edemeyecek kadar kapasite yok mu bu millette. (İş ev arası gidenler, Zorunlu olanlar hariç)

    Cevapla
Bizi Takip Edin