Sosyal medyada tehlikeli yolculuk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook ve İnstagram gibi popüler sosyal medya sitelerine eklenen “Hikaye” özelliği, sosyal medya kullanımını abartan kullanıcılar için tehlike saçıyor.

Otomobil kullanırken mesajlaşan, Facebook’a, İnstagram’a bakan kişiler trafiği tehlikeye sokup zaman zaman ölümlü kazalara da yol açarken, sosyal medyaya eklenen yeni özellik “hikaye” bu durumu daha tehlikeli hale getirdi.

 

Son günlerin yeni modası olan “Araç kullanırken video paylaşma” trendi ile otomobil sürücüsü hareket halindeyken titretmeden görüntü alıyor, araba sürerken maksimum 1 dakikalık videolar çekerek takipçileri ile paylaşıyor.

 

Paylaştığı sosyal medya sitesinde maksimum 24 saat kalan bu görüntüler, 24 saat sonrasında silinirken, kullanıcılar hem kendi canlarını hemde diğer vatandaşların canını kalıcı bile olmayan bu özellik için tehlikeye sokmayı göze alabiliyor.

 

Hareket halindeki araçta bu işlemler sırasında canını hiçe sayan kullanıcılara, sonucunu canıyla ödeyebilecekleri ve vatandaşların da canını tehlikeye sokacak bu hareketlerden kaçınmalarını, aileleri de ebeveynlerini bu tür duyarsız davranışlarından kaçınmaları konusunda uyarmalarını tavsiye ediyoruz.

Sosyal medyada tehlikeli yolculuk!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin