Spor Dalına Göre Ayakkabı Seçmenin Önemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde yediden yetmişe hepimiz televizyonlardaki haber kanallarından spor yapmanın önemi ve gerekliliğini duyuyor ve gerek sosyal medyada gerekse gerçek hayatta bize spor konusunda ilham ve motivasyon olabilecek çok sayıda, kişi ve durumlarla karşılaşıyoruz.

Artık en gencimizden en yaşlısına herkes bir spor dalını mutlaka yapar oldu; küçük çocuklar bale kurslarına gidiyor, gençlerimiz çeşitli spor dallarında ülkemizi temsil etmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Baharın da gelişiyle son zamanlarda bisiklet kullananlarla da trafikte, sokakta, caddelerde sık sık karşılaşmaya başladık. Herkes ayrı bir spor dalıyla ilgilenmeye başlayınca da herkes için ; yaşına, yaptığı spor dalına, beklentisine ve zevkine uygun olacak spor ürünleri rağbet görmeye başladı. Bu spor ürünlerinin başını da tahmin edeceğiniz üzere spor ayakkabılar çeker oldu. Özellikle erkek ve kadın sneakers ayakkabılar çok talep görüyor. Çünkü gerçek sporcular bilir, iyi ayakkabı iyi spor demektir.

Spor Dalına Uygun Ayakkabı Seçmek Neden Önemli?

Günlük hayatta nasıl ki başımız ağrıdığında nöroloji doktoruna gitmek yerine diyetisyene gitmiyorsak, spor yaparken de spor yaptığımız dal ile alakası olmayan tarzda bir ayakkabıyla spor yapmamalıyız, yapamayız. Tıpkı bizim bu benzer durumları günlük hayatımızda yaşıyor oluşumuz gibi spor yaparken kullandığımız ayakkabının da spor yaptığımız dala özel olması büyük anlam taşır. Nasıl ki buz pateni sporuyla uğraşan bir sporcu buz pistinde iken buz pateni giymek yerine kadın voleybol ayakkabısı giyerse sporunu yapamayacağı gibi koşu sporuyla uğraşan bir sporcu da kadın koşu ayakkabısı giymek yerine kramponla koşuya çıkar ise çok ciddi yaralanma riskleriyle karşı karşıya kalacak demektir.

Birçoğumuz ‘bütün ayakkabılar aynı işi görüyor, ayakkabı değil mi sonuçta, giy ve çık’ mantığıyla hareket ediyoruz fakat bilmediğimiz birşey var ki, bütün ayakkabılar bizim düşündüğümüz gibi tek bir amaca hizmet etmez, aksine her ayakkabının farklı amaçlarla üretilir o amaca uygun olacak şekilde satışa sunulur. Kadın voleybol ayakkabısı ile koşarsanız istediğiniz performansı tam olarak alamayabilirsiniz.

Tabii ilgilendiğiniz spor dalındaki mevcut profesyonellik seviyenize göre ihtiyaçlarınızın değişiklik gösterecebileceğini göz önünde bulundurmanız gerekir. Size en uygun ayakkabıyı bulabilmek için mutlaka ihtiyaçlarınızın farkında bir şekilde işin uzmanına danışmanız tavsiye edilir. İşin uzmanının yönlendirmesi ile size ve ilgilendiğiniz spor dalına uygun ayakkabıyı seçerek ilgilendiğiniz spor dalına devam etmeniz en doğrusu olacaktır. Böylece spor yaparken hem içiniz hem ayaklarınız rahat olacak, hem de sağlığınız olası bir risk durumunda güvende olmuş olacak.

Yaptığınız spor dalına uygun ayakkabı seçmenin size getirileri sadece bunlarla sınırlı değil, spor dalına uygun bir ayakkabı tercihi yapmak sizi etrafınızdaki insanlar arasında fark edilebilir biri yapar. Siz siz olun ne sporunuzu ne de size uygun olan ayakkabılarınızı giymeyi ihmal etmeyin çünkü bu ikisi birbirleriyle bağlantılı olan şeylerdir ve birisi eksik olduğunda diğerini tamamlamak mümkün olmayacaktır.

Spor Dalına Göre Ayakkabı Seçmenin Önemi
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin