STK KADIN KOLLARI, MÜLTECİ KADINLARLA BİR ARADA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü (STK) Kadın Kolları, kentte yaşayan mülteci kadınlarla bir araya geldi.


Vali Süleyman Elban’ın eşi Beyza Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in eşi Funda Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, STK Kadın Kolları temsilcileri, İHH organizasyonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kentte yaşayan mülteci kadınlarla bir araya geldi.

 
AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in eşi Funda Eldemir, burada yaptığı konuşmada, mülteci kadınların ensar olma duygusunu yaşattıkları için teşekkür etti.

 
Eldemir, insanoğlunun tüm kainatta hacmi bile önemsenmeyecek kadar ufakken tüm kainata etkili olabilecek bir mahiyete sahip olduğunu ifade ederek, ”İmtihan dünyasında olmamız ve bu olaylarla karşılaşmamız hiç öyle boş sebepler değil. Tüm insanlığın gereğini bizim yapmamız gerekir. Peygamberle birlikte tüm Müslümanlar kardeştir. Bunu onlara yardım için değil. Bunu kendimiz için yapacağız. Eğer biz bunu yapmazsak hem bu dünyada hem de diğer tarafta olmamız gereken yerde olamayız. İmtihan dünyasında yaratıldığımız için Allah bizi başıboş bırakmayacaktır. Dünyanın dört bir tarafında belki en iyi gördüğümüz ülkelerde bile Müslümanlar sıkıntı içerisinde. Biz onlara gidemiyoruz, Allah bir vesileyle onları bizlere getirdi. Biz bunlara duyarsız kaldığımızda bunun hesabını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Ecdadımız da böyle davranmış ve bizlerde onların torunları olarak mirasına sahip çıkmamız gerekiyor.” diye konuştu.

 
Mültecilerin hayat hikayelerinin anlatıldığı slayt gösterisi sırasında duygulu anlar yaşanırken, program çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

STK KADIN KOLLARI, MÜLTECİ KADINLARLA BİR ARADA
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin