Suçüstü Yakalandılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Gölpazarı ilçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Söğütçük köyünde iki aynı noktada izinsiz kazı yapan 5 kişi suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre; Bilecik Gölpazarı ilçesi Alanlar Mevkisinde izinsiz olarak kazı yapılacağı yönünde istihbarı bilgiler elde edildi.

Söz konusu izinsiz kazı olayı ile ilgili Bilecik il Jandarma Komutanlığı istihbarat Şube Müdürlüğü ve Gölpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölgede yapılan operasyon neticesinde iki aynı noktada izinsiz kazı yaptığı tespit edilen M.Y. (34), MA (47), AL (36), V.S. (42) ve HT. (49) isimli şahıslar izinsiz kazı yaparken kullandıkları (24) adet torpil, (1) adet matkap. (7) adet dinamit lokumu, (10) adet muhtelif inşaat malzemesi (753) gram barut (5703) gram amonyum nitrat (1) adet diğer inşaat malzemesi, (31) metre elektrik kablosu, (1) adet jeneratör ve (1) adet hilti (kinci) ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandılar.

Söz konusu izinsiz kazı olayı ile ilgili olarak adli makamlara bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda gerekli yasal işlemlere başlatıldığı öğrenildi.

Yapılan soruşturma neticesinde şüphelilerin patlayıcı maddeleri İstanbul ili Ümraniye ilçesinde bulunan bir iş yerinden para karşılığında aldıklarını beyan etmeleri üzerine belirtilen iş yeri için Cumhuriyet Savcılığından arama karan alınarak İstanbul İli Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğüne arama kararı iletildi.

İstanbul Ümraniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama kararına istinaden yapılan arama neticesinde satışa hazır halde (364) adet kapsülü el yapımı patlayıcı madde kartuşu ele geçirildi.

İş yeri sahibi tutuklandı ve soruşturmanın devamında İstanbul ili Sarıyer ilçesinde bulunan başka bir iş yerinde yapılan arama neticesinde (561) adet satışa hazır el yapımı patlayıcı madde kartuşu, (9600) gram el yapımı patlayıcı madde (6200) gram patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve (1750) adet başlık (kibrit başı eczası tabir edilen ve patlayıcı madde kartuşunu patlatmaya yarayan başlık) ele geçirildi.

İş yeri sahibi adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldığı öğrenildi.

Suçüstü Yakalandılar!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin