Süvari Ertuğrul Alayı Yemin Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

121 yıl önce söylenen Ertuğrul Süvari Alayı’nın ‘Bismihu’ ile başlayan yemini, Söğüt ilçesinde ”Geleneksel 2. Süvari Ertuğrul Alayı Yemin Töreni” temsili olarak gerçekleştirildi.

Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesinde düzenlenen yemin törenine, Vali Bilal Şentürk, Kaymakam Murat Öztürk, Belediye Başkanı İsmet Sever, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Aksakallılar Meclisi Başkanı Niyazi Çapa ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ve mehteran takımı konseriyle devam eden törenlerde asırlar önce Ertuğrul Gazi’nin Bilecik, Eskişehir, Bursa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Söğüt ilçesinde ikamet eden torunlarından oluşan temsili kıyafetli yaklaşık 40 er, dedelerinin mirası kabul ettikleri yemin törenini temsili olarak gerçekleştirdi.

 

Vali Şentürk, temsili yemin törenin ardından yaptığı konuşmada, tarihte özel bir anlamı olan Süvari Ertuğrul Alayının yemin törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bilecik’in kuruluşun ve kurtuluşun kenti olarak Anadolu’nun vatanlaşma ve vatan olarak kalma sürecinde Türk milletinin kenetlenerek hem bir cihan imparatorluğu kurduğu hem de bu topraklardan sökülüp atılması noktasında ciddi mücadele vererek Kurtuluş savaşında düşmana darbenin vurduğu topraklar olduğunu söyledi.

Tarihi anlamıyla törenin önem ifade ettiğini vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Ertuğrul Alayı, Sultan Abdülhamid’in suikasta maruz kaldığı bir ortamda onu korumak üzere üzerine çullanmış olan bir ere ‘evladım sen neredensin’ dendiğinde ‘Söğüt’tenim’ padişahım dediği, vefanın, sadakatin timsali örnek bir hadisenin yaşandığı bir ortamda oluşturulmuştur. Sultan Abdülhamid Han’ın yakın muhafız alayını bu bölge insanından Karakeçili aşireti olmak Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Söğüt merkezli erlerden oluşturduğu muhafız alayının sembol toprakları temsil ettiği bir ortamda bir aradayız. Türk milleti tarih boyuna farklı tehlikelerle ve saldırılarla karşı karşıya kalmıştır. Tarih bilinci olan hepimiz ve çocuklarımız da bunun farkındadır. Yakın bir geçmişte 15 Temmuz gibi bizi bölüp parçalamak isteyenlerle el tutan hainlerin saldırılarına da maruz kalmış olsak bu ulvi, yüce millet her biriyle 82 milyonuyla iş birliği içinde, birliğini beraberliğini ortaya koymuştur. Burada icra edilen programla muradınız ne diye sorarsanız, bir taraftan tarihimizi yad etmek, tarihimizden ders almak, bir taraftan birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi ortaya koymak, onu pekiştirmek. Çocuklarımıza bu duygu ve iradelerimizi çok net olarak yaşatabilmektir. Bizi, ufak tefek sarsıntılar, rüzgarlar hiçbir zaman sarsamaz. Bundan sonra da sarsmayacaktır. Bunun için önce biz birbirimizi sevmeliyiz, irademizi ortaya koymak durumundayız. Bu millet sadıktır. Devletine, bayrağına, değerlerine ve kendisine sadıktır. Birliğimiz, beraberliğimiz ve dirliğimiz bizi dünyanın en üst noktalarına Atatürk’ün ifade ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin çok ötesine taşıyacaktır. Değerlerimizle ve geçmişimizle beraber geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz.”

 

Yapılan duaların ardından Vali Şentürk, Kaymakam Öztürk ve beraberindekiler Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti.

 

Tören, Mehteran Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ve ilçe stadında Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübünün savaş sanatları gösterisi ile sona erdi.

Süvari Ertuğrul Alayı Yemin Töreni
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. ertuğrul tugayıı il merkezindekii tugayın adı olsun sayın valimmm

    Cevapla
  2. YAPILAN TÖRENDE KİMİN YETKİLİ KİMİN SÖZ SAHİBİ OLMADIĞI MEKANDA VATANDAŞI GÜNEŞTE BIRAKIP TÖREN ALANIN TÖREN BAŞLAMADAN BAĞIRAN KİŞİLER VARDI ..MADEM GÖREVLİ YAKA KARTI YOK BİRDE VATANDAŞLA AĞIZ DALAŞI YAPMALARI OLASI BİR ŞİDDETİ ÖNLEDİ.KENDİLERİNİ OSMANLI MOTORCULARI DENİLEN GRUP ÖNCELİKLE ÇOÇUKLAR İZLEMESİN DER GİBİ BARİKAT KURMALARI GÖZLERDEN KAÇMADI.SONRA O KADAR VATANDAŞI NEDEN GÖÇ EDER GİBİ YOK AT YARIŞLARI BAŞKA YERDE OLACAK DİYE GÜNEŞTE YÜRÜTMELERİ YOKMUYDU.SONRA İKRAM VERİLECEK DENİLDİ TAMAM GÜZELDE SIRA YOK SADECE TEK TEK ALINACAK YATSIYA KADAR BEKLEMEKTEN GİDENLER OLDU.YANİ BU TÖRENDE BİR REZİLLİK VARDI SORUMLU BELEDİYEMİ YOKSA KÜLTĞR MÜDÜRLÜĞÜ MÜ BUNUN HESABI SORULMALI YOKSA BU AYIP GÖZLE GÖRÜLDÜ ..

    Cevapla
  3. 9 Temmuz 2019, 11:47

    bilecikli ne kadar övünsek azz koskoca abdülhamid bize güvenmiş bileciklii birlik kurmuşşşş biz bilecikliyiz kardesssss

    Cevapla
Bizi Takip Edin