Celil Dede: “Tabutumu Murat 124’ümle Camiye Taşıyın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir akrabasından 22 yıl önce satın aldığı 1972 model arabasına gözü gibi bakan Bilecik’te yaşayan 83 yaşındaki Celil dedenin vasiyetini duyan şaşırıyor.

Tüm parçaları orijinal olan 1972 model Murat 124 marka otomobili için fiyat biçemeyen ve satmayı hiç düşünmeyen 83 yaşındaki Celil Gülen, en iyi arkadaşım dediği aracını sabah akşam elinde bezle temizliyor.

 

 

Aracını temizlerken boyasına zarar vermemesi için deterjan kullanmadığını vurgulayan Celil dede, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada kamu kurumunda uzun yıllar şoförlük yaptığını ve 26 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu, 22 yıl önce bir akrabasından Murat 124’ü satın aldığını ve bu zamana kadar kullandığı arabaların hep tertemiz olduğunu söyledi.

 

“SON YOLCULUĞUMU ONUNLA YAPMAK İSTİYORUM”

İlk aldığı günden bu yana 22 yıllık yol arkadaşı “Murat124” marka aracını çok sevdiğini dile getiren Gülen, “Torunlarıma, vefat ettiğimde yeşil tabutumu yeşil otomobilimin üzerine koyarak camiye götürmelerini vasiyet ettim. Son yolculuğumu onunla yapmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 “KARŞILIĞINDA YENİ OTOMOBİL VERDİLER”

Gülen, karşılığında yeni otomobil öneren birine dahi aracı satmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

Aracın jant kapaklarından dikiz aynalarına, motorundan direksiyonuna tüm parçalarının orijinal olduğunu söyleyen Gülen, “Yolda hiç bırakmaz. Bir keresinde debriyajında sorun oluştu kendim tamir ettim. Kendim tamirini yaparım, yalnız kırık dökük olmasın. İstanbul plakalı bir araba durdu ve ‘Hacı amca bu arabayı satar mısın?’ dedi. ‘Kaça satarsan sat alacağım’ dedi ama ben ‘Satmıyorum’ dedim. Satmam. Ben öleceğim beni mezarıma götürecek bu araba.

 

 

Celil Dede: “Tabutumu Murat 124’ümle Camiye Taşıyın”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 29 Mart 2018, 11:01

    Benim dedemin de istanbulda ferrarisi var onu da haber yapın

    Cevapla
Bizi Takip Edin