TANER HOCA, EĞİLİP BÜKÜLMEYEN KORKUSUZ TÜRK BEYİNİ YAZDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski söğüt meslek yüksek okulu müdürü, Bilecik Şey Edebali Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı’nda kitabı ‘Bir Türk Beyi Ebulfeyz Elçi Bey” kitabını imzaladı.

tanerhoca1

Bilecik’le ilgili yazdığı kitapla gündeme gelen Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin, son yazdığı kitap olan Gençlik yıllarından itibaren Sovyet düzene karşı başkaldıran, hayatını Azerbaycan’ın bağımsızlığı için adayan Ebulfez Aliyev’i anlatan bir kitap yazdı.

Kitap severlerin yoğun ilgi gösterdiği ve Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olarak nitelendirilen, bu yıl 8. si düzenlenen 8. Kocaeli Kitap Fuarı imza gününde kitabı “Bir Türk Beyi Ebulfeyz Elçi Bey” ile imza gününe katılan Taner Bilgin’e birçok kişi kitap imzalatarak hatıra fotoğrafı çektirmeyide ihmal etmedi.

13243708_10153830411833999_6457825950230325654_o

KİMDİR ELÇİ BEY, KİTAPTA NELERDEN BAHSEDİLİYOR?

Kitap hakkında bir demeç veren Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin, “Elçibey’i, Ölümünden kısa bir süre önce ismini duyduğum Elçibey’i araştırdıkça ona olan hayranlığım artmış ve çalışma arzusu en büyük hayalim haline gelmişti. Kendisini şahsen tanıma fırsatına nail olamamanın üzüntüsünü hissetmekle birlikte, böylesine büyük bir şahsiyeti çalışarak hayalimi gerçekleştirdiğim içinde bir o kadar bahtiyarım.” ifadelerini kullanarak, Elçibey’i üniversitede öğrencilik yıllarında, hocası Yrd. Doç. Dr. Seyit Şahin sayesinde öğrendiğini söyledi.

KARDEŞ KANI DÖKÜLMEMESİ ADINA MAKAMDAN VAZGEÇTİ

“Özümüz Türk’tür” deyimiyle özdeşleşen, çok sevdiği Azerbaycan’ın cumhurbaşkanlığına kadar yükselen, ama daha çok sevdiği halkı için kardeşkanı dökülmemesi adına bu makamdan vazgeçen, mukaddes varlığım dediği annesi ile eş değer gördüğü Azerbaycan için hapishanelerde, taş ocaklarında türlü işkencelere maruz kalan, sürekli olarak ölüm tehlikesiyle karşı karşıya gelen bir kişilik Elçibey.

EĞİLİP BÜKÜLMEYEN KORKUSUZ TÜRK BEYİ’DİR

Milletini kölelikten, devletini ise müstemleke olmaktan kurtarmak için savaşan, ömrünü bu uğurda feda eden, Azerbaycan tarihine de adını altın harflerle yazdırmış büyük bir savaşçıdır Elçibey. Azerbaycan’ı ve Türk milletini bütün varlığı ile fanatik derecesinde seven, eğilip bükülmeyen korkusuz Türk Beyi’dir, Elçibey.

AVRUPA’NIN BÜYÜK GÜÇLERİNİN PEK DE HOŞUNA GİTMEMİŞ..

Elçibey’in nazarında özellikle Türkiye, en az Azerbaycan kadar vatan konumundadır. Bu nedenle Türkiye’ye karşı ayrı bir muhabbet duymuş ve yakın ilişkilerde bulunmak için bütün mesaisini harcamıştır. Ancak bu coğrafyada iki kardeş milletin yakınlaşması ve ekonomik işbirliği anlaşmaları imzalaması Avrupa’nın büyük güçlerinin pek de hoşuna gitmemiş ve bir yıl gibi kısa bir sürede iktidardan indirilmiştir.

GENÇ NESİLLER TARAFINDAN ÖRNEK ALINMALI

Bilgin, Okuyucu ile buluşacak olan “Bir Türk Beyi Ebulfeyz Elçi Bey” kitabıyla ilgili son olarak, “yapılan çalışma ile Ebulfez Elçibey gibi bir Türk büyüğünün, liderin, vatanı ve milletinin bağımsızlığı için gösterdiği mücadeleci ruhun, genç nesiller tarafından örnek alınacağı düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

bir-turk-beyi-ebulfez-elcibey-kitabi-taner-bilgin-Front-1

 


İLGİLİ HABERLER

TANER HOCA, EĞİLİP BÜKÜLMEYEN KORKUSUZ TÜRK BEYİNİ YAZDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin