Tatilin Tadını Doyasıya Çıkarabileceğiniz En İyi Balkan Turu Hangisi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz tatillerinde, dini bayramlarda, kış mevsiminde veya yılbaşı gibi özel günlerde tatil yapabileceğiniz Balkan turları ile yepyeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Doğal güzellikleri arasında kaybolacağınız, plajlarında dinleneceğiniz, tarih kokan sokaklarında zamanda yolculuk yapabileceğiniz Balkan ülkeleri, popüler turistik destinasyonlar arasındadır. Balkan gezinizi turlara katılarak kalabalık gruplarla veya kişisel olarak yapabilirsiniz. En iyi Balkan turu hangisi diye soruyorsanız doğru adrestesiniz! Bu yazımızda sizler için kısa zamanda çok sayıda lokasyonu görmenizi sağlayacak en iyi turları listeledik. Sizde en iyi rotayı çizmek için bu turlara göz atabilirsiniz.

Ankara Hareketli Vizesiz Büyük Balkan Turu

Ankara hareketli büyük Balkan turu ile ünlü caddeleri, meydanları ve çok sayıda turistik yeri ile beğeni kazanan Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı ziyaret edebilirsiniz. Şehrin en uğrak noktaları arasında Nikola Tesla Müzesi, Cumhuriyet Meydanı, Knez Mihailova Caddesi, Belgrad Kalesi, Skadarlija, Aziz Sava Katedrali ve Ada Ciganlija ön plana çıkmakta.

Arnavut kaldırımlı renkli sokaklarına eşlik eden ahşap evleriyle gönüllere taht kuran Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da eşsiz Osmanlı eserlerini, Mimar Sinan imzalı camileri ve muhteşem doğayı yakından keşfetme şansı bulabilirsiniz. İhtişamlı tarihin ve doğal güzelliklerin eşlik ettiği şehir turuna çıkmak isteyenler için Latin Köprüsü, Saraybosna Katedrali, Brusa Bedesteni ve Başçarşı gibi turistik yerler biçilmiş kaftandır.

Ankara’dan yapılacak vizesiz Balkan turu için, bir sonraki durak olan Üsküp; Kuzey Makedonya’nın başkentidir. Turistik şehir Osmanlı mimarisinin yakından keşfedileceği sayısız mekâna ev sahipliği yapması ile bilinmektedir. Üsküp’e giden her bir gezginin mutlaka görmek isteyeceği Taş köprü, Makedonya Meydanı ve Matka Kanyonu; şehrin sıkça ziyaret edilen etkileyici rotalarındandır.

Resmî Tatiller Uçaklı Balkan Turları

Resmî tatillerde uçakla hızlı bir şekilde yapılacak Balkan turları ile keyifli vakit geçirirken yepyeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Balkanlar’ın gözde şehri Kotor’a giderek, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Karadağ’ın en turistik şehri olan Kotor’a giden gezginlerin mutlaka görmeleri gereken yerlerin başında Lovcen gelmekte. Ayrıca; Kotor Kalesi, Njegos Mozolesi ve San Giorgio Adası’na da gidilmesi tavsiye edilmekte.

Balkan turu deyince Ohrid’e uğramamak olmaz. Göl manzarası eşliğinde olağanüstü bir tatil deneyimi sunan Ohrid’de gezilecek yerler listesinin başında Çar Samuel’in Kalesi, Ali Paşa Camii ve Aziz Yuhanna Kilisesi gelmekte. Gölün dinlendirici manzarası eşliğinde büyüleneceğiniz şehirde Ayasofya Kilisesi, Aziz Clement ve Panteleimon Kilisesi, Ohrid Antik Tiyatrosu, Potpes Plajı ve Eski Çarşı da popüler lokasyonlar arasındadır.

Tarihi yapıları ve şahane doğa manzaralarıyla ünlü Mostar turumuzda üçüncü sırada yer almakta. Bakırcılar Çarşısı, Savaş Müzesi ve Koski Mehmed Pasha Cami gibi mekanlara ev sahipliği yapan şehir, Mostar Köprüsü, Blagaj Manastırı, Muslibegovic Evi, Kravice Şelaleleri ve Unutma Taşı gibi benzersiz rotalarıyla da ziyaretçilerine unutulmaz bir gezi fırsatı sunmakta.

Tiran şehri Osmanlı döneminden kalma turistik yerlerin sayısının en fazla olduğu bölgelerdendir. Özellikle şehrin simge yapılarından Ethem Bey Camii ve tarihi Saat Kulesi, Tiran’da öne çıkan turistik yerlerin başında gelmekte. Şehirde doğal bir alanda vakit geçirmek isteyen misafirlere ise Dajti Dağı Milli Parkı’nı ziyaret etmeleri önerilmekte. Ayrıca Dajti Ekspres adlı teleferikle yapılacak bir şehir turu, gezginlere oldukça heyecan dolu ve keyifli anlar yaşatmaya aday aktiviteler arasındadır.

 

 

 

Tatilin Tadını Doyasıya Çıkarabileceğiniz En İyi Balkan Turu Hangisi?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 Haziran ile 13 Haziran Arası Balkan turlarını öğrenmek istiyorum

    Cevapla
Bizi Takip Edin