Tiktok İzlenme Arttırmak İçin Ne Yapmalı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tiktok İzlenme Arttırmak İçin Ne Yapmalı?

Bütün sosyal medya ortamlarının görüntülenme ölçümü farklıdır. Bu alanda en basit ölçüm metodunun TikTok platformuna at olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Videonuzun oynatılmaya başlaması ile TikTok izlenme toplamınız için+1 görüntülenmeyi aldınız demektir.

İzleyicinin videoyu otomatik olarak başa alıp, tekrar izlemesi ya da sürekli döngüye alması halinde ise, bu işlemlerin hepsinin de yeni görüntülenme yani +1 olarak kaydedilmesini sağlar. Sayıma dahil edilmeyen tek görüntülenme sizin kendi videonuzu izleme sayınızdır. Bu nedenle TikTok üzerinde izlenme puanınızı yükseltmek pek de zor sayılmaz.

Bu yazımızda TikTok izlenme sayınızı arttırmak için neler yapabileceğiniz hakkında derlediğimiz bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

Videolarınıza Hashtag Ekleyin

Hashtag daha çok izleyici çekmek için gerekli bir cephane deposu sayılabilir. TikTok algoritması programı gereği videonuzun ne hakkında olduğunu ve bu konu ile ilgili bireylerin kimler olabileceğini bilir. Hashtagler sayesinde platform kullanıcılarının içeriğinize daha kolay erişebilmelerine yardımcı olursunuz.

O gün için trend olan konuların ‘’sizin için’’ sayfasında yer alma imkanı daha yüksektir. Bunun anlamı videonuzu yüklediğiniz günde/anda trend olan konuları izlemek ve o konularda sohbete katılmak sizin için oldukça yararlı olabileceğidir.

Hangi Hashtag Trend ?

Bunu anlamak için önce ekrandaki ‘’Keşfet’’ yazısı üzerine, sonra da ekranın üst bölümünde yer alan ‘’Trendler’’ komutuna dokunmanız yeterlidir.

Videoları Kısa ve Kolay Seyredilebilir Hale Getirin

Her ne kadar TikTok videoları 3 dakikaya kadar uzatılabiliyor olsa da, yapılan araştırmalar 30 saniyeden daha fazla zaman gerektiren videoların ikinci ya da üçüncü kez izlenme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu  gösteriyor.

Tik Tok Trend Ses Efektleri Kullanın

Hashtagler TikTok izlenme trend döngüsünü arttırabilen tek silah değildir. TikTok ses efektleri ile de popülerlik ölçülebiliyor. Tekrarlayan ses klipleri için uyanık olun.

Trend olan sesleri bulabilmek için takip etmeniz gereken basamaklar şunlardır:

  • Uygulamada yer alan ‘’Oluştur (+)’’ düğmesine tıklayın
  • Daha sonra ‘’Ses Ekle’’ yazısı üzerine tıklayın.

Bu sayede trend seslere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kendi Özel Hedef Kitlenizi Bulmak

Herkes için TikTok’un kullanıma aldığı farklı alt türleri var. Bu özellikten yararlanmak için öncelikle kiminle takılmak istediğinizi belirleyin.

Daha sonra bu hesapları inceleyerek ne tür hashtag, format ve referans kullanabileceğiniz bilgisine ulaşın. Unutmayın yorum yapmak ya da beğeni vermek hedef kitleniz ile yakınlaşmanız için iyi bir yöntemdir.

‘’Nasıl Yapılır’’ Videosu Deneyin

TikTok üzerinde eğitici içerikler gerçekten çok izleniyor. Bu nedenle bildiğiniz her şeyi bütün dünya ile paylaşmaktan çekinmeyin. Bu alanda özellikle ‘’Nasıl Yapılır’’ videoları en çok tıklananlar arasında yer alıyor.

Araya Duetler Yerleştirin

TikTok düetleri sayesinde kendi videonuzu diğer videolar ile yan yana gösterme şansını yakalarsınız. Böylece zaten popüler olan bir videodan, kendi videonuzu viral hale getirmek için yararlanabilirsiniz Bu amaçla takip etmeniz gereken basamaklar şunlardır:

  • Öncelikle Düet yapmayı düşündüğünüz videonun yanında bulunan ‘’Paylaş’’ yazısına tıklayın.
  • Daha sonra en altta yer alan Düet yazısına tıklayın.
  • Çekim seçeneklerinden bir tanesinin üzerine tıklayın
  • Kaydet seçeneğine tıklayın.
  • Onay seçeneğine tıklayın.
  • Kendi videonuzu oluşturun.
  • Sonraki yazısına tıklayın.
  • Ayarlarınızı yaptıktan sonra ilginç bir başlıkla birlikte ‘’Gönder’’ ögesine tıkladığınızda videonuz düet için hazır demektir.

Bir Influencer Ya Da Özel Bir Konukla Birlikte Çalışın

Bir influencer ya da bir ünlü ile birlikte çalışmak TikTok videolarınızın yeni bir izleyici kitlesine daha erişmesini ciddi anlamda kolaylaştırır.

TikTok İçeriğinizi Diğer Sosyal Medya Platformlarında Tanıtın

TikTok videolarınızı diğer sosyal medya platformlarında da oynatmak daha fazla görünür olmanıza ve bu izleyicilerin de TikTok ortamına gelmesini sağlamanıza yardımcı olur.

İzlenme Sürenizi Takip Etmek

Her ne kadar TikTok videosunun sadece başlatılması izlenme sayısına +1 eklenmesi için yeterli olsa da, videoların sonuna dek izlenmesi her zaman önemlidir. TikTok izlenme sayısı, yüksek oranda tamamlanan videoları daha üst sıraya taşır. Burada amaç izleyicilere sayfa önerisi verirken daha kaliteli içerikler tavsiye edebilmektir.

Sonuna kadar en çok izlenen videolar eğitim videoları ve tariflerdir. Bunun yanı sıra izleyicileri meraklandırmak ya da gerilim yaratan alt yazılar kullanmak da oldukça iyi sonuç veren stratejilerdir.

Altyazı Kullanmayı Unutmayın

TikTok size başlıkta sadece 150 karakter kullanma izni verse de, bu sizin harikalar yaratmanız için yeterli olabilir.  Altyazılar izleyicilere videonun neden sonuna kadar izlenmesi gerektiği hakkında ipucu verebildiği gibi aynı zamanda sohbetin sürdürülebilmesi için de imkan yaratır. İnsanların videonuzu izlemesi ve etkileşime girmesi TikTok algoritması tarafından ‘’Evet bu iyi bir içerik’’ olarak değerlendirilmenizi sağlar.

Altyazılar,  izleyicilerinize neden her şeyi açıkça söylemeleri gerektiği ya da arkalarına yaslanıp eğlencenin tadını çıkarmaları gerektiğine dair ipucu vermenin bedava, kolay ve etkili bir yoludur.

Ayrıca bir TikTok izlenme stratejisi takip edecekseniz, hem başlığa hem de altyazılara anahtar kelimeleri yerleştirmek izlenme oranınızı ciddi anlamda arttırır. Böylece TikTok videonuzun aramalarda sıralamaya girmesi ve uzun vadede çok daha fazla görüntülenme sayısı elde etme ayrıcalığına kavuşursunuz.

Bunlar dışında kolayca izlenme arttırmak istiyorsanız izlenme satın alabilirsiniz. izlenmebayi.com gibi sitelerden paketlere bakarak uygun fiyatlarla işlem yapabilirsiniz.

 

Tiktok İzlenme Arttırmak İçin Ne Yapmalı?
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin