Tost Peyniri ile Kaşar Peyniri Arasındaki Fark Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lezzetli bir tostun sırlarından biri hiç şüphesiz ki pişirme sırasında ekmeğin arasına koyulan peynirde gizlidir. Markete gittiğinizde peynir reyonlarında kaşar peyniri ve tost peynirleri arasındaki benzerliği mutlaka fark etmişsinizdir. Hatta çoğu kez sepetinize kaşar peyniri sanarak tost peyniri atmış bile olabilirsiniz. Görünüm, tat ve koku itibari ile birbirine çok benzeyen bu peynirlerin biri kahvaltı sofralarını süslemek için tercih edilirken diğeri ise tostların içini lezzetlendirmek için kullanılıyor. Zaman zaman evde tost peyniri kalmadığında kaşar peyniri ile tost yapabiliyoruz. Hatta bazen aralarında ne fark olduğuna dair bir merak da uyanmıyor değil. İşte biz de sizler için bu sorunun cavabını araştırdık, kaşar peyniri ve tost peyniri arasındaki farklara açıklık getirmek istedik.

  • Mayalanan sütün haşlanması ve kalıplar haline getirilmesi ile üretilen kaşar peyniri kalsiyum ve protein bakımından zengin bir besindir.
  • Eritme peynirden üretilen tost peyniri ise kaşar peyniri ile kıyaslandığında daha yağlı ve yumuşaktır. Bir diğer adı eritme peyniri olan tost peyniri sert peynir çeşitlerinin ısı ve eritme özelliğine sahip tuzlara maruz bırakılmasıyla üretilir. Eritme işleminde kullanılan peynirler genellikle 2. sınıftır. Hatta bazen kusurlu, üretim hatası taşıyan peynirler de üretim aşamasında kullanılabilir. Normal peynirlerin de eritme işlemine katılmasıyla ortalama kalitede bir peynir üretilmiş olur. Hazırlanan karışıma bitkisel yağlar, tereyağı, peynir altı suyu tozu, süt tozu, krema, soya ve süt proteini de ilave edilerek tost peynirinin protein bakımından zenginleşmesi sağlanabilir.
  • Besleyicilik bakımından kaşar peyniri daha zengin olduğu gibi içeriğindeki su miktarı da daha azdır. Üretim sırasında ihtiyaç duyulan süt miktarı ise 1 kg kaşar peyniri söz konusu olduğunda 10 kg, aynı miktarda tost peyniri söz konusu olduğunda ise 6 kg’dır.
  • Lezzet kıyaslaması yapılacak olursa kaşar peynirinin tost peynirinden daha lezzetli ve doyurucu olduğunu söylemek mümkün. Tost peyniri ise ekonomik olması nedeniyle kaşar peynirine alternatif olarak raflarda yerini alıyor. Tost peyniri ekmek arasında daha iyi eridiği için de çoğu kişi tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Tost Peyniri ile Kaşar Peyniri Arasındaki Fark Nedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin