TÜGVA ‘EVET’ İÇİN YÜRÜDÜ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bilecik Şubesi tarafından ‘Evet’ yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

 

Yürüyüşe AK Parti Gençlik Kolları, Memur-Sen, İHH, Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’de destek verdi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü önünden yoğun güvenlik önlemleri arasında başlayan yürüyüş, Tevfikbey caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde Şehitler Parkı’na kadar sürdü. Burada TÜGVA Bilecik İl Temsilcili tarafından açıklama yapıldı.

TÜGVA İl Başkanı Hasan Sevinç, burada  yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Öncelikle, milletimizin kaderinin tayin edileceği tarihe sayılı günler kala, iç ve dış düşmanlarımıza ülkemize sahip çıktığımızı göstermek için Kuruluş, Kurtuluş, Diriliş ve Yükselişin Şehri Bilecikimizde #EVET diye haykıran siz vatan sevdalılarına şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Her şey akar: Su, tarih, yıldız, insan, ve fikir. Oluklar çift, birinden nur akar birinden kir. Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrarı ve bekası için oy kullanacağımız bu kritik dönemde, milletimizin cesur şairi Necip Fazıl, bizden ta yıllar öncesinde bugünü öngörmüş gibi çok açık bir seçim yapmamızı istiyor: Nur’un tarafında mıyız, yoksa kirin mi?

 

 

Düşmanlarımız dedik… Dışta, bütün kılıçlarını kuşanmış, aziz milletimize ve çizilmiş sınırlara hapsolmadan  dünyanın tüm mazlumlarına hamilik yapan devletimize karşı haçlı mücadelesine girişmiş batı; içte 15 Temmuz’da dış düşmanlarla birlik olup, Türk halkını kendi tankı ve tüfeğiyle vurmaya cüret etmiş FETÖ ve bunların 30 senedir yardakçılığını yapan PKK, birleşmiş #HAYIR’da hayır var diyorlar. Biz, hayrın ve şerrin yalnızca Allah’tan geldiğine inanarak ezilmiş, sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyaların ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için EVET diyoruz.

 

 

1960’ta Demokrat Parti, 1971’de Adalet Partisi, 1980’de Milliyetçi Cephe, 1997’de Refah-Yol hükümetlerine karşı askeri darbe gerçekleştirmek suretiyle ülke yönetimini ele geçiren cuntacılar, ortaya koyduğu iradeyle özüne dönmeye çalışan millete binbir türlü zulmü reva görmüşlerdir. İşte 55 yıldır oynanan bu oyun, 15 Temmuz gecesi vatanına sevdalı milyonlar ve onların, Bugüne kadar halkın gücünün üzerinde bir güç tanımadım” diyen lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozulmuştur. Ülkemizin kaderini bir daha halkına saldıran, devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderleri asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için üzerinde yaşamakla gurur duyduğumuz bu toprakların manevi mimarı Şeyh Edebali Hazretlerinin İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu geleceğe taşıma adına bu davaya gönül vermiş tüm gençlik olarak bizler 16 Nisan günü EVET diyoruz.

 

 

Binlerce yıllık Türk Devlet geleneğinde var olan tek liderlik yerine, başka medeniyetlerden devşirilme parlamenter sistemle serpilmesi için önünde hiçbir engel olmayan Türkiye Cumhuriyeti, kavgalara ve krizlere mahkûm edilmiştir. Çift başlılık, milletin vekillerinin görevlerini yapmalarına engel olmakla kalmadı, Vefalı Türk”ün şahlanması birçok dönemde Çankaya tarafından veto edildi. Şimdi bizler, her türlü geriletmeci ve durdurmacı müdahaleye karşı bu ülkenin gerçek sahiplerinin arasından çıkacak milli liderlerimizle sonuna kadar yürümek için EVET diyoruz.

 

 

Yüzyıllardır dünya coğrafyasında fetih yapan, bu fetihle tarih sahnesinde çağ açıp çağ kapayan 21 yaşında İstanbulu Fethederek Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Hanın yolundaki gençler en son 15 Temmuz’da ” delikanlım işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan düsturuyla; doğdukları vatanın savunmasında en ön saflarda şehit oldular. Şimdi, onların bıraktığı sancağı bizler devralacağız.

 

 

Davamız için; Sefer için; emek vereceğiz, kulak vereceğiz ve pazar günü EVET diyeceğiz. Sözlerime üstad Necip Fazılın mısralarıyla son vermek istiyorum;

Mehmed’im, sevinin, başlar yüksekte!

Ölsek de sevinin, eve dönsek de!

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

 

 

Yürüyüş ve basın açıklamamıza katılım ve destek sağlayan halkımız başta olmak üzere Türkiye Gençlik Vakfı, Bilecik Ak Parti Gençlik Kolları, Genç Memursen, İlim Yayma Cemiyeti, Genç İHH, Genç Ensar nezdinde tüm genç sivil toplum kuruluşlarına ve siz değerli basın mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ederiz arkadaşlar..diyeceğiz.

 

 

Sözlerime üstad Necip Fazılın mısralarıyla son vermek istiyorum; Mehmed’im, sevinin, başlar yüksekte!

Ölsek de sevinin, eve dönsek de!

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

 

Yürüyüş ve basın açıklamamıza katılım ve destek sağlayan halkımız başta olmak üzere Türkiye Gençlik Vakfı, Bilecik Ak Parti Gençlik Kolları, Genç Memursen, İlim Yayma Cemiyeti, Genç İHH, Genç Ensar nezdinde tüm genç sivil toplum kuruluşlarına ve siz değerli basın mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz. ” dedi.

 

TÜGVA ‘EVET’ İÇİN YÜRÜDÜ!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin