Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi ile Protokol İmzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi iş birliği ile ilimiz genelindeki okullarda kan bağışı kampanyaları düzenlenmesi, kampanya ile ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin gönüllü, düzenli, sürekli, bilinçli bağışçılardan sağlanabilmesi; kan bağışı konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması amacıyla bir protokol imzalandı.Protokol ile yürütülecek olan proje kapsamında ilimize bağlı tüm okul ve kurumlarımızda eğitim gören öğrencilere kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatmak, kan bağışı sayesinde insanların hayata döndüğünü vurgulayarak öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek amaçlanmıştır.

 

 

Proje kapsamında eğitim öğretim yılı boyunca kan bağışı kampanyası, planlanan takvim uyarınca her ay belirli okullarda gerçekleştirilecektir.

 

 

Projenin sağlıklı yürümesi için iş birliği yapacak kurumlar arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde “İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol İmza Töreni’ne İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Şube Müdürü Cuma İvrendi, AR-GE Birim Sorumlusu Mustafa Kan, Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. M. Sabri Akoğlu, Kan Bağışçısı Kazanım Personelleri Özlem Ergen ve Özgül Altun Aslan katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bu yıl, geçen yıla göre daha fazla kan bağışına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kan bağışı bilincini öğrencilerimizde oluşturarak bunu davranış haline getirmelerini sağlamak ve büyüdüklerinde onları düzenli kan bağışçısı olarak görmek istediklerini ifade etti.

 

 

Neticede devletin bütün kurumları olarak bu ülkenin geleceği için uğraştıklarını belirten Durmuş, protokolün hayata geçirilmesini sağlayan ekip arkadaşlarına ve Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. M. Sabri Akoğlu’na teşekkür etti. Protokolün, sağlık ve eğitim konularında özelde ilimize ve genelde de ülkemize katkı sağlamasını temenni etti.

 

 

Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. M. Sabri Akoğlu, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu, yapay olarak elde edilemediğini ve kaynağının insan olduğunu, ancak insanların bağışlarıyla elde edilebildiğini belirtti. Amaçlarının, hastaları ve hasta yakınlarını sıkıntıya sokmadan, can kaybı yaşamadan kan ihtiyacını sürdürülebilir şekilde karşılamak olduğunu söyledi. Kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyet ve katkılardan dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a ve şahsında tüm Milli Eğitim Bakanlığı personeline teşekkür etti.

 

Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi ile Protokol İmzalandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Kan Bağışı Kampanyası çok önemli hayati bir faaliyettir; “bugün sana, yarın bana” acil bir ihtiyaç olabilir. Yerli ve Millidir. Duyarlı olan herkesi tebrik ederim.

    Cevapla
Bizi Takip Edin