Üniversite Öğrencileri Şehir Merkezine Yürüdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde öğrenim gören bazı öğrenciler, minibüs ücretlerine yapılan zamlara ve araç sayısının yetersizliğini savunarak tepkiçerek şehir merkezine yürüdüler.Geçtiğimiz hafta 1,5 lira olan minibüs ücretlerinin 1,75 liraya çıkması nedeniyle zorlandıklarını öne süren bazı öğrenciler, minibüs sayısının da az olmasını gerekçe göstererek, sosyal medyada tepkilerini gösterdi.

 

Üniversite öğrencileri, yaptıkları açıklamada, “1,5 lira iken 1,75 lira oldu. Tüm öğrenciler mağdur olduğu için biz de sesimizi duyuralım dedik. Şu anda kuyruk oluştu, biz de şehir merkezine yürümeye karar verdik. Minibüs sayısının arttırılmasını istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, sorunumuza çare bulsunlar.” diyerek tepkilerini gösterdi.

M Plakalılar Derneği Başkanı Tuncay Gülay ise  öğrencileri mağduretmediklerini belirterek, “Dakikada bir kalkan araçlarımız var, minibüsler çarşı merkezine boş gidiyor. Pazartesi fiyatlara zam geldi, öğrenciler sosyal medyada buna tepki gösterdi. Onların can güvenliği bizim için çok önemli, elimizden gelini yapıyoruz. Fakat arkadaşlarımızı çok kışkırtıyorlar, sosyal medyada kötü kelime kullanmalarını istemiyoruz. Bu geçici bir durum, araç sayımızı da arttırdık.” dedi.

 

Öte yandan bazı öğrencilerin üniversite kampüsünden şehir merkezine yürüdüğü, bazılarının da otostop çektiği görüldü.

Üniversite Öğrencileri Şehir Merkezine Yürüdü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

28 Yorum

  1. Dolmusa gunde 2tl vermesi zor gelir kafelerde 20 tl yer ..he bu arada bende universite ogrenci velisiyim yanliş anlaşilmasin

    Cevapla
    • İnsanlar nereye ne kadar harcayacağını sana mı soracak? Kafede isterse 50 lira yesin bu dolmuşlara zam gelmesini haklı mı kılıyor? O zaman daha zengin olandan daha çok minibüs ücreti alınsın bu nasıl mantık? Bu zihniyetle dolmuş fiyatları 5 lira da olur aynen devam!!!

      Cevapla
      • 15 Şubat 2018, 12:08

        25 kuruş için çıkartılan yaygaraya bakarmısın kardeşim ne yapsın minibüsçü zararına mı taşısın mazot olmuş beş lira bir şöförün maaşı 2 bin bu aracın lastiği var kazası var cezası var sigortası kaskosu var sürelki arızası bakımı var herşey zamlandı öğrenci kardeşlerim mazot beş lira oluyo ses çıkartmıyo minibüs ücretine 25 kuruş zam geldi diye ayağa kalkıyo kafede harcadıkları 20 lira meselesi değil kafe seçimi yaparken en pahalısı en havalısı neresiyese orayı tercih ediyorlar bir fincan kahveye 8-10 lira vermek dokunmuyor da onları hergün okullarına götürüp getiren gerekirse bir tek yolcu için kilometrelerce yol giden minibüs e gelen 25 kuruş mu dokundu size

        Cevapla
  2. belediye otobüs alıp calıstıramaz mııı belediye acilenn müdehale etmeliii millett okumak için geliyorrr

    Cevapla
  3. Kafelere dünyanın parasını veren arkadaşlar sizide anlıyorum ama mazot olmuş 5 tl esnafı bitirdiler.Hep boş gidip geliyor araçlar.1.75 çok iyi sukredin bence

    Cevapla
    • Pardon da 1.75’in neyine şükredecek insanlar? Gidilen mesafe düşünüldüğünde gayet fazla bir ücret. Ayrıca kafelere dünyanın parasını veren arkdaşlar diye cümleye başlıyorsun şunu aklına sok insanlar istediği yere istediği gibi para harcar bu sebep zamları haklı kılmıyor. Oldu anasını satayım öğrenciler dolmuşa zam gelecek diye kafeye de gitmesin hatta yemek yemesin!!

      Cevapla
      • Bu verilebilecek en güzel cevaptı helal olsun kardeşim ??

        Cevapla
      • sizin isteğinize bizim isteğimize görede zam gelmiyor madem şartlar mozota zam gelmesini sağlıyor taşıma ücretlerinede zam gelicek tabi 1 tılda 1 tl zam gelmiş sende bunu aklına sok..

        Cevapla
        • Benzine mazota zam geliyorsa bu duruma tepkiyi göstereceksiniz o zaman benzine zam geliyor diye bunu hemen zam sebebi olarak görmeyeceksin. Herkes kime ne kadar sokabilirim kafasında bunun başını da dolmuşçular ve taksiciler çekiyor kimse kusura bakmasın.

          Cevapla
  4. Bilecik’te herşey ateş pahası belediyecilik anlayışı ticaret üstüne kurulu insana hizmet sıfır

    Cevapla
  5. 14 Şubat 2018, 23:30

    BİLECİK GİBİ BİR YERDE ÜCRETLERİN BU KADAR YÜKSEK OLMASI YAZIK CİDDEN BİLECİK’İN KALKINMASINI SAĞLAYAN ASKERİYE VE ÖĞRENCİLERDİR. BUNLARI GÖZARDI ETMEYİN.

    Cevapla
  6. Milli değerlere sarılan siyasetciler ekonomi açığını bu değerlerimizi kullanarak örtüyor. sizde gözünüzü açın bu minibüscülerin sorunu değil adamlar 6 liradan benzin alıyor . ucuzlayacak mıydı birde ? ne bekliyordunuz acaba ? devam edin siz bu kafayla 5 lirada ödersiniz. Öğrencilere de helal olsun. Minibüscülerde seslerini duyursun belediyeler de duyursun.

    Cevapla
  7. Slm oncelikle ben universiteli degilim otobuscude degilim fabrikada calisan bir isciyim emre ile muvain arkadasimin yorumuna bir yorum atacam emre kardesim sen cok haklisin ogrenci olarak ama burda otobusculerin sucu yok halka hizmet diye her 5 senede yada 10 senede 1 otobus degistirtdiriyolar yani dolmusun borcu bitmeden bir dolmus daha aliyolar muavin arkadasiminda su konuda hakli mazot 5 tl kusuruda var otobuscu napsin onlarda ev gecindiriyolar ekmek parasi coluklari cocuklari var butun suc yanlis yonlendirmede yani basindakilere dahasida var bu adamlar musteriyi memnun etmek icin herseyi yaptiklari halde ordan iki soytari zevk icin sikayet ediyolar durduk yere ceza oduyolar yine dahasi var bide odedikleri vergiler dudak ucuklatiyor emin ol burda her iki taraf hakli sen ogrenci olarak banane beni bunlar alakadar etmez madurum diyosun haklisin diyecek bisey yok dolmuscuda mazot vergi v s nedenlerle isyanda onlarda hakli bunlar kafalarina gore fiyat belirleyemezler bunlarin basini bulup usuluyle konusursunuz tepki soforler odasina yapilir yada dolmuslsr odasida olabilir hangisi varsa neyse bir. Halk olarak kendi yorumumu yaptim insallah kimse yanlis anlamamisdir beni dogru olani konusurum herzamanda haklidan yanayim

    Cevapla
    • Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim ancak benim derdim zaten muavin arkadaşın öğrencilerin kafelerde yediği paraya takılması olmuştu. Eğlenmek öğrencinin hakkı bu Bilecik esnafını da kalkındırıyor. Ancak öğrenciler zaten kafelerde para harcıyor kafasıyla zam yapılırsa vatandaşın vay haline! İlerde olay şuna döner madem kilosu 40 liraya kıyma alabiliyorsun o zaman 1 lira dolmuş zammına ses çıkarma derler

      Cevapla
    • Ayrıca benzine mazota zam geliyorsa dolmuşçular yetkili kişilere tepkisini göstermeli. Mazota zam geldi diye hemen dolmuş fiyatlarına zam yapmamalı.Öğrenciler vatandaşlar bu zamlara anında böyle tepki verecek ki cebimizdeki paramızı koruyabilelim. Yoksa ilerde bırak taksiyi dolmuş bile lüks olacak.

      Cevapla
  8. Bizim Kafeye gitmemizi hazmedemeyenlere söylüyorum istediğim yere istediğim keyfi harcamami yaparim buna Sen karisamazsın ama ulasım zarûri,sürekli ve herkesin istisnasiz kullandiği bir şey Belki başkasi Kafeye gider ama ben gitmem.Bunu o kıt beyni olanlar aklina soksun.insanlar paralarini nereye harcayacaklarinin hesabini size mi verecekler.En demokratik haklari olan itirazlarini herkes dile getiriyor.Ben nasil minibüsçülerin parliament içmelerine karismiyorsam onlarda benim nereye gittiğime karisamaz istersen çaya 50 kuruş veririm istersem çaya 50 tl veririm.Bu cafe sahibiyle benim aramdaki bir meseledir.Bunu bahane ederek zammı haklı cikarmaya çalışma çabalariniz çok gülünç…

    Cevapla
  9. Hangi şehirde bedava münibüsler öğrenciye saçma sapan konuşmayın. Çaya sigaraya rakıya biraya yemeğe ekmeğe tüpe gaza mazota benzine zam gelsin sıkıntı yok dolmuşcuda ekmek parası derdinde üç kuruşun lafını yapın. Kimse kimsenin hakkını yemez zorlada bindirmiyorlar sizi dolmuşa Unutmayın aslanım o dolmuşta çalışanlarda coluğunu çocuğuna bakıp sizin gibi üniversitelerde okutmaya çalışıyor. Akılsız başın derdini ayaklar çekermiş yürüyün o zaman siz.

    Cevapla
    • Hiçbir şeye gelmesin abicim zam. Bak vatandaşlar ekmeğe sigaraya faturalara gelen zamlara bu öğrencilerin verdiği gibi tepki verse emin ol baştakiler zam yapmaya çekinecek. Ama biz öyle bir toplum olduk ki zam yapılınca zamma tepki gösterenlere kızıyoruz. Minibüsçü de zar zor çocuğunu okutuyorsa bunun sorumlusu öğrenciler değil başımızdakilerdir. HADİ EYVALLAH!

      Cevapla
  10. 15 Şubat 2018, 10:54

    Kafeye harca gezmeye harca ama emekçinin aldı uckurus zama miyiklama babaniza sorun nerede çalışıyorsa nasıl para kazanılır kiminizi zengin kiminizki orta gelirli aklımızı başımıza alalım ekmek kavgası veren can taşıyan arkadaşlara da saygı duyarım anne babana sizleri sagsaglim ulaştırmak için orda canını koyuyor ortaya malinizi sağ salim gideceği yere bişey gelmesin diye kollayan insandır bunlar unutma insan oğlu git şimdi kafede 20 ver tamam

    Cevapla
  11. 15 Şubat 2018, 11:37

    Düşünüyorum kim haklı diye ? Minübüs sayısı eksikse arttırılabilir. Bu hususta öğrenci haklı. Ancak 1.5 dan 1.75 olması büyük artış değil. Mazota ciddi zam geldi. Bir minübüs minübüscüye kaç tl ye mal oluyor bilen var mı ? Belediye ihaleye çıkıyor. Ciddi rakamlara ihaleyi alıyorlar. Sonrasında aracın parası , şöförün parası ve yanılmıyorsam aracı ihale kurallarınca 10 yılda bir yenilemeleri gerekiyor. Artıştan dolayı minübüscü haklıdır. Herşeye zam geliyor. Hayat zamlamdı. Sorunun çözümünü doğru yerde aramak gerekir. Fiyatlar neden artıyor düşünün. Gerçekleri görmeyen yanlış yerde hakkını arayan bir toplum kendi içinde karışır.

    Cevapla
    • Kesinlikle. İşte bu noktada toplum olarak tepkimizi öğrencilere değil zamlara sebep olanlara göstermeliyiz. Yorumlarda herkes öğrencilere çemkirmiş ancak vatandaşlar da bu öğrenciler gibi her zamma tepki gösterse, bu zamların da önüne geçilebilir. Toplum olarak her zammı hemen kabullenir olduk çünkü.

      Cevapla
  12. 15 Şubat 2018, 11:45

    Bir öğrenci ayda minübüse 60 kere binse bu artışla ayda 15 TL fazla öder. Hayat şartlarındaki artışlar herkesten çıkıyor işte. Bunun sorumlusu mu minübüscüler ? Mazot kaç tl ? Minübüs kaç tl bilen var mı ? Hat parası kaç Tl ? Şöförün maaşı kaç TL ? Oldu bedavaya götürsünler. Hiç zam gelmesin, ama mazot artsın, dolar artsın. Herşeye zam geliyor. Buna da gelmeli.

    Cevapla
  13. Bir kaşık suda fırtına koparmak bu olsa gerek. Son altı aydır a dan z ye herşeye dünyanın zammı geldi. Minibüslere gelen 25 kuruş olay haline getiriliyor. Tepkili vatandaş olmak güzel bişey ama 25 kuruşluk zamma fırtına koparmak abartılı olmuş.

    Cevapla
  14. tebrik ediyorum arkadaşları, gençlik dediğin böyle olacak haklı olduğu konularda hakkını aramasını bilmeli.

    1-yapılan zamma bakılırsa çok yüksek bir zam olarak görünmüyor ama %17 lik bir zam uygulanmış hangi ürüne yada hangi zaman diliminde benzine %17 lik zam gelmiş de dolmuş ücretlerine bu miktarda zam geliyor ?
    2-büyükşehir’lerde 1 saatlik yeri geldiğinde 2 saatlik bir yolculukta dahil 1.50 verilirken küçücük yerde en uzak mesafe 10dk iken bu ücretler yüksek değil mi ?
    3-dolmuş ihalelerinde verilen bedellerden ve bu işi yaparken yapılan masraflardan bahsedilmiş bu yolculardan mı kaynaklı bir sorun? adam ihaleye girerken bedelini ve maliyetlerini bilmiyor mu hesaplamıyor mu ?
    4-madem büyükşehir’lere ve hatta diğer küçük şehirlere göre bu fahiş fiyat uygulanıyorsa insanların konfor istemeleri en doğal hakkıdır. dolmuşlarda üst üste binerek yolculuk yapmak istememeleri, hijyenik olmaları, dolmuş şoförlerinin sanki zorla yapıyor havasından çıkmaları, dolmuşlarda sigara içmemeleri hususlarında taleplerde bulunmaları en doğal haklarıdır ve bunların uygulanması gerekli.

    Cevapla
  15. Kardeşim milleti buçukla kuruşla ugrastirmayin yapın şunu 2 lira 1.75 ne mazot nerede ne bilsin bu yaygaracı gençler onlar alkole kafeye gelince para var adamların orda 25 kuruşluk zamına mı göze batıyor.

    Cevapla
  16. Doğrusunu yapmışlar demokratik yoldan haklarını aramışlar

    Cevapla
  17. Ne kadar çok boş konuşan var. Neymiş efendim mazot artmış zam gerekli. Mazota indirim gelince fiyatları indirin o zaman. Neymiş efendim 1 yolcu için km’lerce gidiliyormuş. Sen hizmet sektöründesin yapacaksın paşa paşa. Yoksa bırak işi. Aracın hakkı olan 14 yolcu üstünde kişi alma o halde. Para kazanmak için koyun gibi insanları üst üste bindiriyorsunuz. Kilometrelerceymiş diyen git İstanbul’a bak. Bir araç en az 30 km yol yapıyor tek seferde. Sen en fazla 15 km yapıyorsun hala mazot muhabbeti yapıyorsun. Kaldı ki İstanbul’da öğrenci daha uygun.

    Cevapla
Bizi Takip Edin