ÜNİVERSİTEDE 9 KİŞİ AÇIĞA ALINDI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde görevli 8 akademik ve 1’i idari personel olmak üzere toplam 9 kişi açığa alındı.

 

FETÖ/PDY ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek  ya da yardımcı olma durumu hususunda haklarında şüphe bulunan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde görev yapan 8 akademik ve 1 idari personel, haklarında açılacak soruşturmanın selameti açısından görevlerinden uzaklaştırıldılar.

 


Öte yandan Üniversiteden 9 kişi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2016/4 sayılı Başbakanlık genelgesi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.07.2016 tarih ve 82444403-299/2577 sayılı yazısına istinaden FETÖ/PDY ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek  ya da yardımcı olma durumu hususunda haklarında şüphe bulunan Üniversitemizde görev yapan 8 akademik ve 1 idari personel, haklarında açılacak soruşturmanın selameti açısından Anayasa’nın 15. ve 657 sayılı Kanun’un 137. madde ve devamı maddeler gereği görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.

ÜNİVERSİTEDE 9 KİŞİ AÇIĞA ALINDI!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin