ÜNİVERSİTEDE NEFESLER TUTULDU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Sivil Savunma Günü ve Deprem haftası dolayısıyla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde yüksekten indirme ve tahliye tatbikatı yaptı.

1-7 Mart Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, AFAD ve UMKE Bilecik ekipleri tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, yüksekten indirme ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Okulun üst katında boyun travması ve femur kırığı geçiren bir kişiyi kurtarma şeklinde düzenlenen senaryoda, AFAD ekipleri tarafından yüksekten indirme yöntemi kullanarak aşağı indirme yapılırken, UMKE ekipleri ise ilk sağlık müdahalesinde bulundu.

 

Tatbikat ile ilgili bilgi aktaran Bilecik AFAD Arama Kurtarma Ekip Şefi Ercüment Diyar, Yüksekte boyun travması ve femur kırığı geçiren bir şahsın yüksekten indirme yöntemini kullanarak aşağı indirildiğini aktararak, “Yaralıyı aşağı indirdiğimizde umke ekiplerine teslim ettik. Yapılan sağlık muayenesi sonucunda umke ekipleri tarafından 112 Acil servis ile hastaneye sevkiyatı gerçekleştirildi. Tatbikanımız boyunca vukaatımız olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTEDE NEFESLER TUTULDU!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Hepsine geçmiş olsun

    Cevapla
Bizi Takip Edin