Vali Bilal Şentürk: “Gurur Duyduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Söğüt İlçesinde, Gübretaş’a ait maden sahasında bugünkü kurla 6.5 milyar dolarlık parasal değeri bulunan 3.5 milyon onsluk altın varlığının tespit edilmesi Bilecik’te olduğu gibi ülke genelinde de sevinçle karşılanmıştı.

Konuyla ilgili Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Bilecik Valisi Bilal Şentürk, altın madeninin devreye alınmasıyla birlikte Bilecik ekonomisinde de büyük bir hareketlilik oluşacağını belirtti.

Altının borsa ve dünya piyasasında karşılığının yüksek olduğunun da altını çizen Vali Şentürk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“GURUR DUYDUK”

Haberi alınca çok heyecanlandık, gurur duyduk. Bilecik’te her şey var, maden de var altın da. Bir defa bu boyutta bir rezerv olması ülke ekonomimiz açısından çok önemli. Altın diğer madenlerden farklı. Altının borsa ve dünya piyasasındaki karşılığına bakarsanız çarpan etkisi 1 e 10’dan daha fazla. Dolayısıyla 6 milyar dolarlık bir rezerv demek ekonomiye ve dolaylı olarak para piyasasına katkısı kaynak yaratma noktasında çok fazla olacaktır.

“ASGARİ ÜCRETİN 3 KATI OLDUĞU BİR İL OLMALI”

Burada çıkartılıp burada işlenilecek. Doğrudan veya dolaylı olacak istihdama katkısı çok büyük olacak. Bunun iştigal edenlere yansıması da öyle olacak. Bilecik’te işsizlik yok belki ama asgari ücretli değil asgari ücretin yaklaşık 3 katı olan, iş imkanlarının olduğu bir yer olmalı burası. Katma değeri yüksek bir işle uğraşırsanız bu yüksek ücretle çalışanların da refahını sağlayacak bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz.

“BÜYÜK BİR HAREKETLİLİK OLUŞACAK”

İnşallah altın madeninin devreye sokulmasıyla, doğrudan veya dolaylı olarak ilimiz ekonomisinde de büyük bir hareketlilik oluşacağını düşünüyoruz.


İLGİLİ HABERLER:

Vali Bilal Şentürk: “Gurur Duyduk”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Hayırlı olsun…sayın valim kendi yerli şirketlerimiz çıkaracaktır inşallah ayrıca iklim için maden işi bitince ağaçlandırma yapılarak bırakılmalı bunları illaki düşünüyorsunuzdur da malum medyada bilgi kirliliği çok

    Cevapla
Bizi Takip Edin