Vali Şentürk: ”Gençlere spor alışkanlığını kazandırmalıyız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürleri ve antrenörlerle bir araya geldi.

Vali Şentürk, Gençlik Merkezi Salonunda, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Neslihan Leblebicioğlu, Şube Müdürleri ile antrenörlerin katıldığı toplantıda, önemli olanın işi hakkını vererek yapmaktan geçtiğini belirterek, işin sahiplenilmesi halinde her alanda ciddi başarıların ortaya konulabileceğini kaydetti.

Özellikle gençlere spor alışkanlığının kazandırılması gerektiğinin altını çizen Vali Şentürk, şunları ifade etti:

”Her insan spor yapmalı ve spor hayat tarzı olmalı. Gençlere sporun tadına vardırmalıyız. Bir öğrencinin göstermiş olduğu performans ailesi başta olmak üzere mahallesinde veya arkadaşları arasında ilgi toparlayabilir. Başarıyı sürdürebilen bir insan etrafına örnek oluşturur. Spor birlikteliği de sağlayabilir. Bilecik’in spor alt yapısı güzel. Spor salonlarımız ve sahalarımız yeterli. Hiçbir çocuğumuzdan, gencimizden vazgeçemeyiz. 36 bin öğrencimiz var, her öğrenci sporun herhangi bir branşıyla ilgilensin. Yeteneği olması önemli değil ama bir takımın parçası, neferi veya üyesi olsun. Ekip ruhu insanları başarılı kılar. Ortak iş yapma becerisini kazandırır. Güzel bir antrenör kadromuz var. Ne kadar çok kitleye ulaşabilirsek o kadar iyi olur. Başarılı olmak hedefimiz. Bir hedef ortaya koymalıyız. Farklı branşlarla ilgili okullarımızda görsellerle destekleyerek, tanıtım faaliyetleri yapalım. Teşvik edici olalım. Sizlerden ekstra katkılar bekliyorum. Severek ve sevdirerek yapalım. Ailelere de sorumluluk vererek, çalışmalarımızın içerine katmalıyız. Anlamlı meşguliyeti olmazsa insanlar, yanlış alışkanlıklara kayabiliyor. Spor yapan bir kişi kötü alışkanlıklara da bulaşmaz.”

Bilecik genelinde ”Geçmişten günümüze” oynanan yöresel halk oyunlarının belirlenmesi için çalışma yapacaklarını bildiren Vali Şentürk, şube müdürlerinden ve antrenörlerden faaliyetleri hakkında bilgi alarak, değerlendirmelerde bulundu.

Başarılı sporcular ödüllendirildi

Vali Şentürk, tekvandoda Dünya 3’üncüsü ve Avrupa 2’cisi olan Zeynep Nur Sarıçiçek’i, karatede Avrupa 3’ncüsü olan İsmet Durmuş’u ve halterde Türkiye Bedensel Engellilerde birinci olan Nihat Yel’i ödüllendirerek, başarılarının devamını diledi.

Judo antrenörlerinin 10 aylık bebekleri Ali Güner ise toplantıya ayrı bir renk kattı.

Vali Şentürk: ”Gençlere spor alışkanlığını kazandırmalıyız”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Futbolda başarı ne olcak

    Cevapla
Bizi Takip Edin