Vali Şentürk, mahalle muhtarlarını uyardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk; Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen ve Rahmi Köse, İdare ve Denetim Müdürü İ.Hakkı Elmas, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve mahalle muhtarlarıyla pandemi sürecini değerlendirdi.

Vali Şentürk, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de yeniden bir artış gösteren koronavirüs salgını ile mücadelede mahalle muhtarlarından destek beklediklerini belirterek, ”Muhtarlar olarak siz bizim gözümüzsünüz. Sizlerde yardımcı olacaksınız bu süreci hep birlikte atlatacağız.” dedi.

Maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine mutlaka uyulması gerektiğini ifade eden Vali Şentürk, evde izolasyonu ihlal edenler hakkında yasal işlem yapıldığını ve yapılacağını söyledi.

“Hastalık gelmeden bir şey olmaz diye düşünüyor”

Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Koronavirüsle mücadelede sürecinde bugüne kadar alınan tedbirlerin uygulanması aşamasında çok önemli sorumluluklar üstlendiniz. Alınan tedbirleri ihlal noktasında Bilecik’te çok fazla ihlalle karşılaşmıyoruz. Ama sahayı, nabzı iyi tutalım. Bir yerden bir emare, bir sıkıntı ortaya çıkmadan haberdar edin ki zamanında müdahale edelim. İnsanlar kendilerine yakın birine bu hastalık gelmeden bir şey olmaz diye düşünüyor. Yakın biri rahatsızlanınca anlıyor. Bu virüsün ne zaman yaklaşacağını kestiremiyoruz. Bu konuda hassas olmalıyız. Hepimizin bilinçli olması lazım.”

“2 aydan 1 yıla kadar Adli işlem de yapılacak”

Muhtarlardan, koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda çok hassas olmalarını, evde izolasyonu ihlale tevessül eden kişileri takip etmelerini isteyen Vali Şentürk, ”Bugüne kadar bilinçlendirme çabası içinde olduk. ‘Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.’ demişler. Bundan sonra bu kadar uyarılara rağmen, başkasının hayatını riske atan, kurallara uymayanlara gerekli cezai işlem yapılacak. Toplum sağlığını riske atmaktan 2 aydan 1 yıla kadar Adli işlem de yapılacak. Sizlerde tedbirlere uymayanları ihbar edin. Gerekirse fotoğraflarını çekip tespitlerinizi yapın. Sıra dışı bir durumla karşı karşıyayız. Bu işin şakası yok. Tedbirimizi alacağız. Kurallara uyacağız.” şeklinde konuştu.

Vali Şentürk, mahalle muhtarlarını uyardı!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Sayın Valim muhtarlar yan gelip para alanlar bunları bıraz kosturun milletin hakkını yiyorlar ne gerek var muhtara haram zıkkım olsun aldıkları paralar

    Cevapla
Bizi Takip Edin