Valilik Kararıyla Kapatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 34 yıllık Atatürk Ortaokulu Valilik kararıyla kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, 1986 yılında ilkokul olarak eğitim öğretime olarak açılan daha sonra ortaokul olarak hizmet veren bina 5 yıl önce yapılan incelemeler sonunda çürük raporu verilmişti.

Üzerinden 5 yıl geçen rapora istinaden geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığının çürük raporları bulunan okulların sağlam binalara taşınması yönündeki yazısını Valiliklere göndermesinin ardından Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün talimatıyla adı geçen okul binasında eğitim ve öğretim yapılamayacağı ve taşındığı bildirildi.

Burada eğitim gören 11 sınıfta 260 öğrenci, Devlet Hastanesi yanında Çok Programlı Lise ve İmam Hatip Ortaokulu’nun bulunduğu binada eğitimlerine devam edeceği kararı alındı. Bu bina içinde aynı yıllarda güçlendirme çıkmıştı.

Çok Programlı Lisede okuyan 20 öğrenci ilçede yeni yapılan Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi binasında eğitim görecekleri belirtildi.

Çürük raporu üzerine boşaltılan binanın yıkılarak yerine günümüz şartlarına uygun bir okul yapılması için gerekli girişimlerin başlatılacağı öğrenildi.

Öğrenci velileri 5 yıl önce çürük raporu verilen bir okulun bugüne kadar neden ve kimler tarafından bekletildiğini çocuklarımızın hayatını hiçe sayanlardan hesap sorulmasını istiyoruz. Şimdi geçtikleri okul ne kadar güvenli onunda güçlendirmesi yapılması gerekiyordu çocuklarımız daha mı güvenli oldu şimdi Bilecik Çevre Şehircilik bu konuda vatandaşı bilgilendirmeli dediler.

Bilindiği üzere yapılan karot çalışmalarında ilçede bulunan kurum binalarının tamamına yakını ya çürük yada güçlendirme raporu bulunuyor.

Valilik Kararıyla Kapatıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin