VDS Server Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir sunucu türü olan VDS dijital dünyanın önemli bir parçasıdır. Web sitelerin yayında kalması için gerekli ve önemli olan sunucular pek çok farklı türlere ayrılır. Genellikle uygun fiyatlı VDS tercih ediliyor. Virtual Dedicated Server kelimesinin kısaltması olan VDS sanal bir sunucu olup paylaşımlı olması en önemli özelliklerinden biridir.

Çok yüksek bir güce sahip bir şekilde üretilen VDS sunucular kullanım ihtiyacına göre tercih edilirler. Yeni kurulan web sitelerin ziyaretçi sayısı fazla olmadığı için bu gücün tamamına gereksinim duymaz. Farklı sitelere farklı özellikte VDS kullanılır. Son teknoloji işlemcilerle donatılmış sistem sayesinde işlemci hızınızda en yüksek değerleri almanız garanti edilerek depolamada da destek verilir. Hem aktif hem de pasif yedekleme sistemi ile en yüksek performans ile depolama kapasitesi sağlanır.

VDS’nin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

  • VPS’de yazılımsal kaynaklar paylaşılırken VDS’de donanımsal bir kaynak paylaşımı söz konusudur.
  • VDS’de web siteleri kaynaklarını diğer sitelerle paylaşmaz. VPS’de siteler kaynaklarını ortak kullanır.
  • VDS, VPS’ye oranla çok daha ucuz bir seçenek olduğu için daha çok tercih ediliyor.
  • VDS’de her site için ayrı bir donanım olduğundan kullanıcılara birçok yetki verilebilir. VPS’de ise bu yetkiler oldukça kısıtlıdır.
  • VDS’de sunucuyu paylaşan web sitelerinin performansına göre diğer sitelerin performansı değişmezken VPS’de performansın etkilenmesi söz konusudur.

VDS Server Hizmetinin Öne Çıkan Özellikleri

VDS sunucu güçlü altyapısı ile bir takım özellikleri sayesinde diğer sunuculara oranla öne çıkmaktadır. Bunlardan biri son teknoloji olan NVME.2 disk altyapısı ile tercih edilerek tam beş kat daha yüksek performans elde edilebiliyor.  VDS Server yani sunucular gerçek kaynakların sanallaştırılması ile elde edilir. Bu sayede sahip olduğunuz kaynak sadece size ait olur ve siz çok daha yüksek performans elde edebilirsiniz. Aynı zamanda, ülkemizde internetteki en hızlı erişime sahip olabilirsiniz.

VDS server ile teknik ekip dosyalarınızı taşıyabilir ve bu diğer sunucularda pek de mümkün olmaz. Ayrıca, VDS sunucu teknik ekip tarafından talep ettiğiniz konfigürasyon ve ayarlarla birlikte ücretsiz olarak kurulumu gerçekleştirilir. Kurulumun ardından da size iletilen bilgiler yardımıyla dilediğiniz şekilde yönetebilirsiniz. Ayrıca, talebiniz halinde VDS sunucunuzu ana DNS sunucuya ekleyerek yedekleme yapabilirsiniz. Böylece, kesintisiz yayın hakkını elde edersiniz. Son olarak, aktif bir şekilde 7/24 destek alma şansınız olacaktır. Garantili kaynaklar kullanıldığından büyük bir avantaj sağlayabilirsiniz.

VDS Server Fiyatları

VDS server fiyatlarındaki en önemli değişken tercih edilen donanımlar olmaktadır. Normal bir disk yerine SSD disk tercih etmeniz demek daha fazla bir tutar ödeyeceğiniz anlamına gelir. Diğer etkenler arasında işlemci modeli, ihtiyacınız olan belleğin boyutu da yer alıyor. VDS satın almak maliyetli gelecekse başka çözüm yolları da mevcut.

En uygun fiyat seçenekleri ile Türkiye veya Avrupa lokasyon VDS sunucu kiralamanız da mümkün. Bütçenize en uygun paketi seçerek uygun koşullarda kiralama yapabilir ve böylece bütçenizi büyük bir yükten korumuş olursunuz. Tamamı SSD disklerle donatılmış VDS sanal sunucuları satın alarak ya da kiralayarak kesintisiz bir şekilde hizmet alabilirsiniz. Projelerinizi mükemmel bir şekilde ve kusursuzca yönetebilmek için yüksek performansı ve uygun fiyatı ile VDS server kiralayabilirsiniz. Hosting firmalarından ilk kez sanal sunucu hizmeti alacak müşterilerin sipariş vermelerinin ardından 5-10 dakika içinde tüm kurulum ve konfigürasyonları yapılarak sunucular teslim edilir.

VDS Server Nedir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin