Web Sitelerinin Düzenli Bir Yükseliş Sergilemesinin Yolu SEO’dan Geçiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En genel tanımı ile web sitelerinin organik trafiğinin artırılmasına yönelik çalışmaların tamamı SEO olarak ifade edilebilmektedir. SEO danışmanlığı son dönemde en sık tercih edilen hizmetlerden biri olup şirkete ve web sitesine özel bir SEO uzmanının çalışmalarından yararlanılması anlamına gelmektedir. SEO çalışmaları; söz konusu web sitesinin eksikliklerinin analiz edilmesi, hataların tespit edilmesi ve yapılması gerekenlerin sektör ve müşteri özelinde sunulması hizmeti olduğundan SEO hizmeti alınacak olan kişilerin ve kurumların özenle seçilmesi gerekmektedir.

Simur Digital SEO hizmeti kapsamında; site içi optimizasyon, backlink analizi, site dışı optimizasyon, backlink temizliği, anahtar kelime analizi, rakip analizi ve sosyal medya analizi gibi pek çok farklı dijital faktörde raporlamalar sunarak iş ortaklarına rehberlik etmektedir. Böylece firmaların internet platformundaki online itibarlarını ve prestijlerini etkin bir şekilde yönetebilmekte aynı zamanda firmalar ile hedef kitle arasında etkili bir iletişim köprüsü oluşturabilmektedir.

Her web sitesinin ve her projenin kendine özgü bir yapısı vardır. Bu nedenle SEO çalışmalarının proje özelinde yapılması son derece önemli bir konu olarak kabul edilir. Günümüzde SEO dijital pazarlama alanında en yüksek dönüşümü yaratan kanalların başında gelmektedir. SEO çalışmaları; web sitesinin SEO konusunda analizlerinin yapılması, gerekli çalışmaların tespit edilip uygulanması ve sürdürülmesi, incelenmesi, raporlanması ve iyileştirilmesi süreçlerini kapsar. Web sitelerinin arama motorlarında daha çok kelime ile ilk sayfada yer alması için gerekli tüm işlemlerin yapıldığı, bunların kontrol ve analiz edildiği hizmetlerin tümünden oluşur.

Hazırlanan web ya da e-ticaret sitesi hazırlandığında bu sitenin altyapısının SEO ile uyumlu olması ne yazık ki web sitesinin arama motorlarında başarılı olacağı anlamına gelmemektedir. SEO başarısının elde edilebilmesi için web sitesinin içeriğinin sürekli güncellenmesi, yeni içerikler üretilmesi, sosyal medya bağlantısı, harici linkler edilmesi için bağlantılar gibi pek çok detaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Kurumsal SEO Hizmeti İle Rakiplerinizin Bir Adım Önünde Olmayı Garantileyin

Kurumsal SEO günümüzde pek çok kişi ve kurum tarafından sunulan bir hizmet olsa da kurumsal SEO çalışmalarının konunun uzmanlarından alınması oldukça önemlidir. Kurumsal SEO, kurumsal firmaları arama motorları sorgularında kolayca bulunabilmesi ve üst sıralara çıkabilmesi için teknik düzenlemelerin yapıldığı çalışmalardan meydana gelmektedir. Kurumsal SEO çalışmalarında dikkat edilmesi gereken birden fazla konu vardır. Yapılan kurumsal SEO çalışmaları ile kurumsal sitelerin trafiğinin artmasının yanı sıra markanın prestijine de büyük ölçüde katkı sağlanabilmektedir. Titizlikle gerçekleştirilen kurumsal SEO çalışmaları ile arama motorlarında daha üst sıralarda yer alınması ve daha fazla kişiye ulaşılması sağlanabilir. Böylece kurumsal firmaların hizmetleri, ürünleri, teknik bilgisi, araştırmalarının tanıtım ve satış hacminin artırılması da mümkün olmaktadır.

Kurumsal SEO çalışmalarında en önemli adım firmanın hedeflerinin belirlenmesi olarak kabul edilmekte olup süreç bu doğrultuda planlanmaktadır. Firma ayrıntılı bir şekilde analiz edilerek beklentileri ve hedefleri detaylı bir şekilde tespit edilmektedir. Ardından rakip analizi ve sektör analizi yapılıyor. Sektör analizi çalışmalarının bir parçası olarak aynı segmente hitap eden diğer firmaların diğer bir deyişle rakip firmaların analizinin de yapılması gerekmektedir.

Kurumsal SEO çalışmaları kapsamında sektörde arama trafiği yüksek olan anahtar kelimeler tespit edilir. Site içeriği ile uyumlu, hedef kitleye ve firmaya uyan anahtar kelimelerin seçilmesi kurumsal SEO çalışmalarının başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynar. Eğer kurumsal firma daha önceden bir alan adı almadıysa SEO’ya uygun bir domain seçilmesi gerekir. Seçilecek alan adının içerisinde anahtar kelimeyi barındırmasının yanı sıra akılda kalıcı, kısa ve net olması dikkat edilmesi gereken noktalar arasında sayılabilir. Bu durum web sitesinin tıklanma sayıları ve trafik oranı üzerinde etkilidir. Sitede bulunacak yazıların doğru şekilde oluşturulması, görsellerin uygunluğu, meta tag’lerin yerleştirilmesi, iç linklemelerin yapılması ve Page Speed çalışmaları, web sitelerini kullanıcı dostu bir site haline getirme noktasında yapılabilecek temel çalışmalar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. SEO uyumlu makalelerin ortalama olarak 500 kelimeden oluşması, her yazıda site içi SEO ayarlarında yer alan en çok 6 keyword olması gerekir. Genel olarak bakıldığında yazıdaki anahtar kelime oranının % 3-4’lük oranı geçmemesi  konunun uzmanlarınca tavsiye edilmektedir.

Simur Digital Müşterilerine İhtiyaç Duydukları En Kaliteli Hizmeti Sağlar

Simur Digital SEO hizmeti kapsamında müşterilerine; sektör, rakipler ve rekabet analizi konularında destek sağlamaktadır. Hedef anahtar kelimeler Simur Digital’in uzman ekibi tarafından araştırılarak belirlenmektedir. Site içi optimizasyon, tüm imlemelerin yeniden inşa edilmesi, site hızının analiz edilmesi ve optimizasyonu sağlanmaktadır. SEO testleri ve site denetimleri yapılır. Sayfalama ve yinelenen içeriklerin düzenlemesi gerçekleştirilir. Görseller ve gömülü videolar için optimizasyon çalışmaları yapılmakta; güncelliğini yitirmiş, eski ve kırık linkler düzenlenmektedir.

Müşterilerin hedef kitlelerinin beklentilerini karşılayacak web siteleri ve içerikler oluşturulması, Simur Digital için başarılı bir SEO çalışmasının öncelikli hedefi olarak kabul edilir. Başarılı bir SEO çalışması kapsamında; yüksek kullanıcı etkileşimine sahip, kullanıcıların ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayacak özellikteki içeriklerle bezenmiş ve dönüşümü düzenli olarak artıran web sitesi oluşturulması amaçlanır.

Web Sitelerinin Düzenli Bir Yükseliş Sergilemesinin Yolu SEO’dan Geçiyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin