Yabancı Kelime Kullanımına Dikkat Çekmek İçin Davulla Pazara Girdiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu lise öğrencileri, bozuk Türkçe kullanımına dikkat çekmek için kapalı pazarda seyyar satıcılar ile vatandaşları bilgilendirdi.

Davul çalarak Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Bilecik Belediyesi Tuhafiye Pazarına öğretmenleri ile birlikte gelen Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, ellerinde “İki katlı evinizi dubleks, üç katlı komşu evi tripleks, köşklerimizi villa, eşiğimizi antre, bahçe çiçeklerini flora diye koklayan varmı? Yol üstü lokantamızın fast food, yemek çeşitlerimizin menü, hesabını adisyon diye ödeyeniniz varmı? Dükkanın store, bakkalın market, torbanın poşet, mağazanın süper, hiper, gros market, ucuzluğun damping olduğuna kanaatiniz varmı?” gibi sözlerin yazılı olduğu kağıtları okudu.

 

Vatandaşlara ve pazar esnafına kendi dillerinin önemini anlatan gençler, pazara alışverişe gelen kişiler tarafından beğeni topladı.

 

 

Programa destek veren Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, diline sahip çıkmanın geleceğine sahip çıkma olduğunu söyledi.

Durmuş, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, “Gençlerin özelikle pazarı tercih etmelerinin sebebi daha fazla kitleye ulaşmaktı. Kendi öz milli kültür değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece kaybolmaya mahkum oluruz. Vatan toprağına 15 Temmuz’da Ömer Halis Demir ile başlayan süreçte bu gençler en güzel şekilde sahip çıktıklarını ispatladı. Sadece bu şekilde değil aynı zamanda dilini, kültürünü de yaşatarak, şiirde, yazıda, sanatta da devam ettirmek gerekiyor. Vatana sahip çıkmanın diğer yolu daz diline sahip çıkmaktır.” diye konuştu.

Yabancı Kelime Kullanımına Dikkat Çekmek İçin Davulla Pazara Girdiler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 8 Ocak 2018, 18:15

    Helal olsun çocuklar herkesin es geçtiği çok önemli bir konuya degindiniz.Dil olmazsa bizler olamayiz bu bilinci aşılamak gerekir.Bu popüler kültüre yenildigimizi gösterir.

    Cevapla
  2. Çok haklısınız gençler herkes özünü kaybedecek yaa

    Cevapla
  3. onun için mi biz suriyeliler ile iletişim kuramadığımızda öğrenmek zorundasınız diyor yetkili merciler…

    Cevapla
Bizi Takip Edin