YAĞMUR DUASI VE KÖY ŞENLİKLERİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, hafta sonu çevre köylerde düzenlenen yağmur duaları ve köy şenliklerine katıldı.

Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu’na köy ziyaretlerinde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam ve AK Parti İlçe Teşkilatı eşlik etti.

 

 

Başkan Yardımcısı Avcıoğlu ve beraberindekiler ilk olarak 18. Geleneksel Küçük Dodurga Şenlikleri’ne katıldı. Burada Köy Muhtarı Mustafa Terle ve vatandaşlar ile sohbet eden Avcıoğlu; “Düzenlemiş olduğunuz bu şenliklere bizleri davet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yeni nesillerin bir köylerinin olduğunun hatırlatılması ve köy halkının bir araya gelmesi çok önemli” dedi.

 

 

Dodurga’nın ardından Cihangazi’de gerçekleştirilen yağmur duasına katılan Başkan Yardımcısı Muhtar Hayati Huylu ve Cihangazililer ile görüşerek sohbet etti. Burada vatandaşlar ile birlikte dua eden ve namaz kılan Avcıoğlu daha sonra Karaçayır Köyü’nde 3.’sü düzenlenen Ayzara Şenlikleri ve Abhazya Bayrak Günü’ne katıldı.

 

 

Abhaz vatandaşları tarafından gerçekleştirilen şenliklerde, Abhaz Dernekleri Başkanları ve Köy Muhtarı Hayrettin Yılmaz ile görüşen Başkan Yardımcısı Avcıoğlu; “Kültürlerini ve geleneklerini her yıl bir araya gelerek yaşatan siz değerli vatandaşlarımıza bu mutlu günlerinde bizleri de davet ettikleri için teşekkür ediyorum. Kültürlerimizi yaşatmamız ve eskiyi hatırlamamız için çok önemli olan bu tür şenlikler ülkemizin renkleri ve kültür mirası için çok önemlidir” dedi.

 

 

Karaçayır Köyü Şenlikleri’nde ikram edilen yemeğin ardından Türkiye’nin her yerinden gelen Abhaz vatandaşlar ile sohbet eden Avcıoğlu, Bozüyük Belediyesi olarak bu tür şenliklerde her zaman her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti ve Bozüyük’te yapılan Karadeniz Şenlikleri ve Erzurum Bayburtlulular Derneği tarafından düzenlenen şenlikler gibi bir şenliğin Abhaz ve Çerkez vatandaşlar tarafından da yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

Yoğun geçen hafta sonu programında son olarak Sarıdayı Köyü’nde gerçekleştirilen şenliklere katılan Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu’na Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali Şahinoğlu’da eşlik etti.

YAĞMUR DUASI VE KÖY ŞENLİKLERİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin