YAŞAR TÜZÜN: ANMA DEĞİL, ANLAMA VE ANLATMA ZAMANI…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük’ün kurtuluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Kuruluşun beşiği bu topraklar aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nda milletin makus talihinin yenildiği yerdir. Kurtuluş günleri, tarihin bize yüklediği sorumlulukları anlama, gelecek kuşaklara anlatma günleridir” dedi.

bilecik-1-yasar-tuzun

Yaşar Tüzün, yayınladığı mesajda, özellikle son yıllarda Bilecik’in, “Osmanlı Devleti’nin kurulduğu yer” olma özelliğinin ön plana çıkarıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunu açan, Kurtuluş Savaşı’nın başlatıldığı yer olma özelliğinin ikinci planda tutularak adeta unutturulmaya çalışıldığını belirtti.

Birinci Dünya Savaşı sonrası ülkemizi işgal eden emperyalist güçlerle savaşta kurtuluşun kapısının Bozüyük’te aralandığını, Büyük Önder Atatürk’ün de işaret ettiği gibi bu mücadelede “sadece düşmanın değil milletin makus talihinin yenildiğini” vurgulayan Tüzün, mesajında şöyle dedi:

“Defalarca işgal edilmesine, yakılıp yıkılmasına rağmen, bu topraklarda yaşanan destansı mücadelelerin en büyük özelliği, Türk milletinin bağımsızlığına canı pahasına sahip çıkmasıdır. Özgür ve bağımsız yaşama irademizin dünyaya ilan edilmesidir.

93 yıl önce dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden düşmanı bağrımızdan söküp atmak için, bağımsızlık için, özgür bir şekilde yaşamak için omuz omuza mücadele eden, vatandaşlarımızın arasına bugün yine kin nefret tohumları ekilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberliği bugün yine tehdit altındadır.

Kurtuluş günleri sadece anma günleri değildir. Kurtuluş günleri, tarihin bize yüklediği sorumlulukları anlama, gelecek kuşaklara anlatma günleridir.

Kurtuluş günleri, acıların canlandırıldığı, kin, intikam, düşmanlık tohumlarının ekildiği günler değil, barışın, birlik ve beraberliğin, biz olma bilincinin pekiştirildiği günledir.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Büyük Önder Atatürk’ün savaştan yeni çıkmış bir ülke için çizdiği “Yurtta Sulh Cihan’da Sulh” ilkesinin değeri bugün yaşanan acı deneyimlerle bir kez daha net bir şekilde görülmektedir.
Bizlere düşen, atalarımızın uğrunda büyük bedeller ödediği özgürlük, bağımsızlık, adalet, hak, hukuk gibi değerlerin basit birer kelime olmadığını anlamak, bizden sonraki kuşaklara anlatmaktır.
Bizlere düşen, bu topraklarda yüzyıllarca bir arada, kardeşçe, barış içinde yaşayan insanlarımızın arasına sokulan nifak tohumları yüzünden çekilen acıları unutmamak, unutturmamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın en kanlı günlerinin yaşandığı bu topraklarda, Bozüyük’ümüzü düşman işgalinden kurtararak bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YAŞAR TÜZÜN: ANMA DEĞİL, ANLAMA VE ANLATMA ZAMANI…
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Eylül 2015, 18:56

    Çok güzel ve duygulu ifadelerinizden dolayı sizi gönülden kutluyorum.Malesef halkımız aldanıyor.İnşallah gerçekleri görürlerse aydınlık günlere kavuşuruzYolunuz açık olsun. Daima beraberiz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin