Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Evde Bakıyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gölpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ”Yaşlı ve Engelli Vatandaşlarımıza Yönelik Evde Bakım Projesi” devam ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler aktarıldı:

”Gölpazarı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca ilçe merkezi ve köylerimizde ikamet eden korunmaya muhtaç yaşlı ve engellilere yönelik hazırlanan proje ile evde bakım hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda istihdam edilen 5 personel ile ayda en az 2 kez olmak üzere 50 vatandaşımızın ev temizliği, kişisel temizlikleri ve yemekleri yapılmaktadır.

Projenin temel amaçları;

1- 3294 Sayılı Kanun kapsamında bulunan ve kronik hastalığı veya engeli sebebiyle kendi öz bakımını yerine getirmekte zorlanan vatandaşlarımız ile 65 yaş üzerinde olup sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde yaşamını sürdüren ancak yaşlı bakım evi hizmetini istemeyen yaşlılara ve engellilere evde temizlik hizmeti vermek.

2-Yardıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımıza bu şekilde hizmeti sürdürerek onları onure etmek, toplum içindeki konumlarını iyileştirmek ve bu kişilere devletimizin sahip çıktığı ve saygı duyduğu olgusunu yerleştirmek, onlara insan onuruna yakışan hizmeti verebilmek ve sosyal devlet ilkesi kapsamında devletimizin sunduğu sosyal hizmetleri yaygınlaştırmaktır.”

Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Evde Bakıyorlar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin