Yaşlılar, Bocce Oynayıp Turnuva Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Huzurevi sakinleri bocce turnuvasında mücadele edecek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen Bocce 2019 ”Huzur Bocce Ligi” müsabakaları başladı.

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar, bocce oynayarak hem spor yapıyor hem de eğleniyor. Oyun içinde takım ruhuyla hareket eden yaşlılar, bir yandan sosyalleşirken diğer yandan da zinde kalıyorlar.

 

Bilecik Sevgi Evleri Spor Salonu’nda, Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce takımı ile Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce takımının karşılaşması öncesi turnuvanın açılış atışını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Hatice Dost yaptı.

 

Heyecanlı ve zevkli geçen karşılaşmada Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce takımı, Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce takımını 12-9 yendi.

 

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Seyhan Şimşek, bu tür aktivitelerin yaşlılar arası dostluğu katkı sağladığını belirterek, ”9-12 yenilmemize rağmen dostluk kazandı. Spor sağlık demek. Sağlıklı kalmalarını, kendilerini değerli hissetmelerini ve yaşama bağlanmalarını sağlıyor. Bu sporun tüm yaşlılarımız tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum.” dedi.

 

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce takımı antrenörü Sunay Uygur da takımın haftada üç gün çalıştıklarını ve daha iyi olmaya çalışacaklarını anlatarak, ”Daha iyi oynayacağız, takımdan memnunum. Daha 10 maçımız var ilk maçımızı burada oynadık. Yaşlılarımız için bu tür etkinlikler kesinlikle beceri, motivasyon ve zaman geçirme konusunda etkili oluyor. Burada hem özgüvenleri kendilerine geliyor hem de dünyaya bir kez daha geldiklerini farkına varıyorlar.” ifadesinde bulundu.

Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce takımı antrenörü Betül Güngör ise bocce sporunun yaşlılar için faydalı olduğunu ifade ederek, ”Yaşlılarımızı aktif hayatın içine katıyor. Asıl amacı, aktif yaşlanma birçok huzurevleri geziyoruz. Yeni kültürler ve akranlarını tanıyorlar, tanışıyorlar. Aslında kazanmaktan yana yenmek yenilmekten ziyade aktif yaşlanmış ve sağlıklarını kazanmış oluyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce takımı kaptanı 60 yaşındaki Ali Kaya da takım kurulduğunda beri takımda yer aldığını ve üç yıldır bocce sporunu yaptığını anlatarak, ”Geçen yıl Antalya’da Türkiye birincisi olduk. Avrupa’ya gittik, milli takım olarak. Fransa Monaco’da Türkiye’yi 28 ülke arasında temsil ettik. 60 yaşından sonra milli takım formasını giymek gurur verici.” dedi.

 

Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce takımı oyuncusu Şehmuz Özırmak da üç yıldır sporla uğraştığını ifade ederek, ”Hiç sakatlığı yok bu sporun. Güzel bir spor. Yaşlıların yanında gençlerinde rahatlıkla yapabileceği spor dalı.”

 

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce takımı kaptanı Kazım Alver de iki yıldır bocce sporu yaptığını, zamanlarını yatarak değil antrenman ve eğlenerek geçirdiklerini söyleyerek, ”Bocce sayesinde yeni arkadaşlıklar edindim. Huzurevinde vakit geçirmek zor oluyor, bocce oynayarak eğleniyoruz günlerimiz daha dolu dolu geçiyor.” diye konuştu.

Yaşlılar, Bocce Oynayıp Turnuva Yaptı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin