”Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ”Öncelik hayatın, öncelik yayanın” ve Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” kampanyalarının etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak amacıyla ”Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir” etkinliği düzenlendi.

”Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla düzenlen programda, Vali Bilal Şentürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, çocuklarla birlikte Atatürk Bulvarında İçişleri Bakanlığının ”30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” uygulaması kapsamında kırmızı çizgi çekti.

Vali Şentürk, fırçayla kırmızıya boyamasının ardından yaptığı açıklamada, uygulamanın 81 ilde yaklaşık 200 bin personel ile eş zamanlı olarak düzenlendiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

”Trafikte, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ diyoruz. Farkındalık oluşturmak amacıyla ilimizdeki yaya geçitlerinin olduğu bölgelerdeki bir hattı kırmızıya boyadık ki sürücülerimizin dikkatini çekelim. Bu yaya geçitlerinin olduğu noktalarda, trafik ışıklarının olmadığı geçişlerde önceliği yayalara verelim. Yayaların güvenliğini sağlayalım istiyoruz. Bu noktada geleceğimiz olan çocuklarımızla beraber kırmızı çizgimizi çektik. İnşallah Bilecik bu noktada başı çekecek. Şoförlerimizin de bu noktada duyarlı olduğunu ve yayalara saygılı olduğunu gördük. Bu bilinçlenme meselesi, zaman içinde daha da oturacak.”

”Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin