Yaz Kuran Kursları kapanış programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, İl Müftülüğünce açılan yaz kuran kursu kapanış programına katıldı.

Vali Şentürk, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, el birliğiyle madden ve manen insan yetiştirme yükümlülüklerinin bulunduğunu, bunun için hem eğitim öğretim noktasında okullarda, hem de dinin en güzel öğretildiği ve maneviyatın en güzel şekilde insanlara yansıtılacağı camilerin önemli eğitim yuvaları olduğunu söyledi.

Yaklaşık 8 bin öğrencinin kurslara katıldığını ifade eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Yaz kuran kurslarında çocuklarımız kitabımız Kuran-ı Kerimin nasıl okunduğunu öğrenecekler. Allah’ın ne emrettiğini doğru kaynağından okuyup öğrenebilecek hale gelmeliler. Camilerimiz, dinimizin temel esaslarının doğru öğretileceği yerlerdir. Buralarda daha etkin katılımlı bir şekilde çocuklarımıza dinimizi öğretmeliyiz. Yaz kuran kurslarımızı daha dinamik kılmamız lazım. Bilecik’te her aşamasına eğitimi sokmak istiyoruz. Hep beraber en ideal insanların yetiştirilmesi için çalışacağız. Bu topraklarda yaşayan insanların, sıradan bir birey değil de, her yönüyle donanımlı, yaşantısıyla örnek olması lazım. Daha iyiye hep beraber ulaşacağız. Eğitim öğretim kesintiye gelmez, son nefesimizi verinceye kadar devam etmesi gereken süreçtir.”

İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu da camilerin, kuran kurslarının çocuklarla şenlendiğini ve daha anlamlı hale geldiğini belirterek, ”Yaz kuran kursları milletimizin geleceğinin inşası için son derece önemlidir ve hepimizin hayatında da önemli bir yere sahiptir. Kurslarda öğrencilerinize sadece Kur’an-ı Kerim okutulmadığını, Hz. Peygamberin sünnetini, hayatını, itikadi ve ahlaki konuları, vatan, devlet ve insan sevgisini, çevre bilincini ve onları kuşatan tehlikelere karşı duyarlılık oluşturmak anlamında hayata dair birçok konuyu ele almaya çalışıyoruz ve iyiliği beraber inşa etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, aileler, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı gösterileri izledi.

Yaz Kuran Kursları kapanış programı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin