Yeni Devlet Hastanemiz Hasta Kabulüne Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

300 (250+50) Yatak Kapasiteli Bilecik Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı.

 

Bilecik, sağlıkta hizmet kalitesini yükseltecek, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla hizmet verecek daha modern bir hastaneye kavuşuyor. 300 (250+50) yataklı yeni devlet hastanesi bugün (6 Eylül Pazar) itibariyle hasta kabulüne başladı.

Sağlık Bakanlığı ülke genelinde sağlık yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Bilecik’te yapımı tamamlanan 300 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin geçici kabul çalışmaları sona ererek, hasta kabulüne başladı.
Yeni sağlık yatırımıyla Bilecik, her türlü imkana sahip modern bir sağlık tesisine kavuştu. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan hastaneyle Bilecik’te hizmet kalitesi yükselecek. Bütün branşlarda hizmet verecek hastane sayesinde Bilecikliler, farklı illere sevk edilmeden, yaşadıkları kentte sağlık sorunlarına çözüm bulacak, ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini yerinde alma imkanına kavuşacak.

Nitelikli Yatak Sayısı Arttı

300 (250+50) yataklı Merkez Devlet Hastanesi ile kentte ihtiyaç duyulan nitelikli yatak sayısı da artmış oldu. Hasta odaları içinde tuvaleti, banyosu, televizyonu bulunan, refakatçisinin de yanında rahatlıkla kalabileceği tek kişilik ve iki kişilik olarak hayata geçirildi. Hastane, 87 poliklinik, uluslararası standartlara sahip 11 ameliyathane, erişkinde 27, yeni doğanda 17 olmak üzere toplam 44 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek. Acil servis poliklinik ile birlikte 38 yatakla hizmete girdi. Diyaliz ünitesinde ise 21 yatak yer alıyor.

Son Teknolojiye Sahip Tıbbi Cihazlar Kullanılacak

Hastalıkların teşhis ve tanısıyla birlikte tedavisinde büyük önem taşıyan tıbbi cihazlar en son teknolojiye sahip. Yeni hastane sahip olduğu tıbbi cihaz sayısıyla da kentteki ihtiyacı karşılayacak. 1 MR, 1 BT 128 Kesit, 1 Mamografi, 1 Kemik Dansitometrisi, 5 Röntgen, 3 USG olmak üzere toplam 12 görüntüleme odası yer alıyor.

Sadece sağlık hizmet sunumunda değil, hastanenin inşaatında da en son teknoloji kullanıldı. Deprem anında, olası zararları en aza indiren, kesintisiz hizmet vermek amacıyla sismik izolatör teknolojisi kullanılarak yapılan hastanede 408 izolatör bulunuyor. Bu sayede deprem anında bile hastanede operasyonel faaliyetler devam edebilecek. Hastanede ayrıca ambulans helikopterlerin iniş ve kalkışına hizmet verecek heliport da inşa edildi.

Yeni Devlet Hastanemiz Hasta Kabulüne Başladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. İnsana dokunan hizmetler. Hayırlı uğurlu olsun.

    Cevapla
  2. bileciğimize hayırlı olsub emeği geçenlere teşekkürler maske takalım sosyal mesafeye dikkat edelim hijyene önem birbiririmizi bu konularda ikaz edelim alınmayalım orada çalışanlarında bir ailesi var unutmayalım haydi hep birlikte bu hastalıkla mücadeleye

    Cevapla
  3. Hastane çok güzel oldu. Emeklere sağlık. Umarım yeni getirdiğiniz müdür çalışanları bezdirmektedir vazgeçer….

    Cevapla
Bizi Takip Edin