YENİ NESİL DİPLOMALAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni nesil diplomalar günümüzde eski değerini yitirmiş, belli bir programı (okulu)  bitirenlerin hak kazandığı kağıt parçası haline dönüşmüştür. Günümüz eğitim şartlarının daha zor olmasına rağmen diplomaların gerçek değerini kaybetmesi bir o kadar üzücü…

Önceki dönemlere dönüp baktığımızda bir öğretmenin, bir mühendisin gibi mesleklerin eski değerlerini günümüzde yitirmiş olduğunu görmekteyiz. Bir öğretmen adayı olarak olaya baktığımda karşımıza bir atanma probleminin çıktığını ya da zor sınavlardan geçme zorunluluğunun olduğunu görmekteyim. Çoğu genç arkadaşımız bu sınavlara girmeyerek diplomaları askıya almayı tercih etmiştir. Çevremizdeki gençler ile bu konu üzerine konuştuğumuzda çoğunun baba mesleğine devam ettiğini görmekteyiz. Çünkü birçoğunun hayallerinin peşinden koşmadığı var olanla yetinen, tüketici bir toplumun oluşmasına zemin hazırladığını görmekteyiz.

 

Şuan ki birçok öğrencinin amacı istedikleri meslekleri değil de iş istihdamının fazla olduğu meslekleri tercih etmeleridir. Fabrikalarda diplomalı birçok gencin işçi sınıfında çalıştığını da görmekteyiz. Diplomalarımızı alabilmemiz için hem öğrencilerin hem de ebeveynlerin verdiği maddi ve manevi birçok uğraş varken sadece bir kâğıt parçası olarak kenarda kalması ne kadar doğru tartışılır.

En ufak zorlukta pes etmemeyi verilen emekleri unutmadan gayretle çalışmalıyız. Bu konuda herkes gerçekten üstüne düşen görevi yapıp verimli çalışırsa mesleklerinde de başarıya ulaşabileceklerdir. Şimdi birçok insan üniversite mezunu olmalarına rağmen istedikleri yerlerde değil. Gelinen nokta apaçık ortadadır ki okuyup da açıkta kalan birçok insan bulunmakta. Birçoğumuzun okuma şevkini olumsuz yönde etkilese de bizler genç nesil olarak daha iyisini başarabilmek için emek sarf etmeliyiz.

Diplomanın sadece bir kâğıt parçasından oluşmadığını bizim emeklerimizin ve istediğimiz mesleği icra etmemizdeki ilk adım olduğunun önemine varmalıyız. Herkes gerçekten üstüne düşen görevi yapıp verimli çalışırsa diplomalarında, mesleklerinde değerinin yükseltmiş olacağız.  Ayrıca çalışarak birçok düzeni de değiştirebileceğimiz kanaatindeyim.

Bizlerin diplomaları askılarda (kenarda köşede) değil mesleğimizi icra ettiğimiz duvarlarda asılı olması temennisiyle.

MERVE NUR YAMAN

YENİ NESİL DİPLOMALAR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin