YERLİ ÜRETİM VE MİLLİ TÜKETİM BİLECİK BEZİ İLE KATKI SAĞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Nihat Can, Osmanlı El Sanatları Merkezine yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada; ‘’Bilecik Belediyesi Yerli Üretim ve Milli Tüketim’e Bilecik Bezi ile katkı sağlıyor’’ dedi.

Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can, Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezini ziyaret ederek, burada el emeği göz nuru eserler üreten kadınlarla bir araya geldi.

 

Bilecik Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmete açılan Bilecik Belediyesi Osmanlı El Sanatları Merkezinde, dokumacılık, seramik işçiliği, boyama ve çeşitli atölye faaliyetleri ile binlerce ürün yapılıyor.

 

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ve kadınlarımızın da hazır bulunduğu ziyarette faaliyetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik’te; Osmanlı ve yakın tarihimizde büyük bir uğraş olan ve daha sonraları unutulmaya yüz tutmuş eserlerin yeniden dokunarak, kullanıma sunulduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Belediyemiz Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde açılan kurslara katılan kadınlar, tarafından son derece güzel bir faaliyet oluyor. Biz de 1960’lı yıllara kadar da devam etmiş olan Osmanlı döneminden beri hanımlarımız tarafından üretilen ve giyilen peşkiri tekrar gündeme getirdik. Temel felsefe hem geleneklerimizin devam etmesi hem de sağlıklı bir şekilde bu ürünlerimizin kullanılması. Bu zanaatı yaşattıkları için hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ederim. yerli ve milli ürün kullanımının önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli ürünlerin kullanımına ilişkin hassasiyeti tekrar hatırlatıyor ve bu  doğrultuda faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ne olursa olsun paramızı dışarıya harcamayalım. Yerli malı kullanalım. Milli olalım” şeklinde konuştu.

 

EL SANATLARI MERKEZİ EĞİTMENİ GÜNEŞ:

‘’EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİMİZİ BİRÇOK ÜLKEYE HEDİYELİK EŞYA OLARAK GÖNDERİYORUZ’’

Osmanlı El Sanatları Merkezi El Sanatları ve Özgün Sanatlar Eğitmeni Nagihan Güneş ise yaptığı açıklamada; El emeği göz nuru ürünleri birçok ülkeye hediyelik eşya olarak gönderdiklerini belirterek, ‘’El Sanatları Merkezimizde Belediyemizin katkılarıyla 6 yıldır bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz. Genellikle pamuk yün, ipek ve keten iplikleri kullanıyoruz. İki türlü desen çalışması yapıyoruz. Biri yöresel, diğeri sanatsal. Geçmişte ilimizde ipek böçekçiliği yapılıyordu. Bu nedenle ipek iplikleri kullanıyoruz. İlimizin tanıtımını yapmış oluyoruz. Ürünlerimiz genellikle hediyelik olarak tercih ediliyor. Özellikle yurt dışına giden misafirlerimiz hediyeliklerini bizden tercih ediyorlar. Almanya’da yarın başlayacak bir fuarda ürünlerimizin tanıtımı yapılacak. Bir desenli peşkirimiz bazen 3 gün bazen bir hafta sürebiliyor. Bu da ürünlerimize ayrı bir değer katıyor. Kişi kullanmasa bile sandığına atıyor. Buradaki amacımız teknoloji ile yarışmak değil, gelecek kuşaklara kültürümüzü, kültürel değerlerimizi taşımaktır. Bu amaç doğrultusunda böylece geçmişte kullanılan eserleri yeniden gün yüzüne çıkarmış oluyoruz ve ayakta tutmuş oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Daha sonra dokuma tezgahı başına geçen Belediye Başkanı Nihat Can, yapılan ürünleri tek tek inceleyerek, bilgi aldı. Üretilen her bir eserin çok kıymetli olduğunu ve büyük bir fedakarlıkla yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi olarak son derece nadide olan ürünlerin hak ettiği değere kavuşması için ellerinden gelen gayreti sarfedeceklerini sözlerine ekledi.

YERLİ ÜRETİM VE MİLLİ TÜKETİM BİLECİK BEZİ İLE KATKI SAĞLIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. MÜNÜR BAŞKAN LEFKE BEZİ ŞAMPİYON
    MÜNÜR BAŞKAN 1308 ŞAMPİYON…
    NABEEEER SELİM?

    Cevapla
  2. Bu işin has ı LEFKE BEZİ dir.

    Cevapla
Bizi Takip Edin