YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

2 Mayıs 7 Haziran tarihleri arasında devam edecek olan proje kapsamında İl ve ilçeler dahil, okullarda eğitim alan 3. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 4658 kişi yetenek taramasına alınacak.

Bilecik’te gerçekleştirilen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında;

Bilecik merkezde: 772

Bozüyük İlçemizde:756

Pazaryeri İlçemizde:76

olmak üzere şuana kadar toplam 1604 öğrenci yetenek taramasından geçmiş olup;  Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar İlçeleri 7 Haziran’a kadar taranacak.

 

Değerlendirmeler sonucunda yetenekli öğrenciler tespit edilerek  temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilecek ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek sporcular yetiştirilecektir.

YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin