Yıkanabilir Regl Külotlarının Kullanım Ömürleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Regl kanamaları esnasında kadınlar birçok olumsuzlukla karşılaşabilir. Tampon ve pedler gibi kullan-at ürünlere alternatif bir menstrüel ürün olan regl külodu, sağlıklı ve rahat bir şekilde kanama sürecinin tamamlanmasını sağlar.

Dış görünüş itibariyle normal bir külottan farkı bulunmayan regl külodu, sıvıyı emer, hapseder ve sızdırmaz. Vücut akıntılarının en kısa sürede vücuttan uzaklaştırılmasını ve sızdırılmadan saklanmasını sağladığından kullanımı çok rahattır. Regl külodu aynı zamanda hava alan yapısı sayesinde bakteri ve koku oluşmasını önler, sağlıklı bir kullanım sağlar.

Regl Külodu Ne Kadar Kullanılabilir?

Kiklou regl külodu, doğru şekilde kullanıldığında 3 yıl veya daha uzun süreler boyunca rahat ve sızdırmaz yapısını korur. Kanamanın yoğunluğuna göre 12 saate kadar sızdırmazlık gösterebilen  Kiklou regl külodu, kolayca yıkanabilir ve kurutulabilir. Bu sayede hem kullanım hem de bakım açısından konforlu bir üründür.

Regl Külodu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiklou regl külodu, tekstil teknolojisinin gözde ürünleri olan akıllı katmanları sayesinde sıvıyı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırır, hapseder ve sızdırmaz. Kullanım süresi boyunca hava alan yapısı sayesinde cildi tahriş olmaktan veya bakteri üremesi sonucu ortaya çıkan koku gibi şikayetlerden korur.

Rahat ve sağlıklı bir menstrüel ürün olan regl külodunun kullanımı ve temizlenmesi esnasında bazı noktalara dikkat edilmesi, ürünlerin rahat ve güvenilir şekilde uzun süreler kullanılabilmesini sağlar. Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır;

  • İlk kullanım öncesi yıkamak, regl külodunun ilk kullanımdan itibaren emici yapısının aktif olmasını sağlar.
  • Regl külodu gece veya gündüz kullanılabilir, akıntın yoğunluğuna göre değiştirilmesi sağlıklı ve konforlu bir kanama süreci geçirilmesini sağlar.
  • Kullandıktan hemen sonra soğuk suya tutmak, emilmiş sıvının suyla beraber akmasını sağlar. Emici kısmının yapısını bozmadan hafifçe sıkarak kanın boşaltılması sağlıklı ve güvenli bir kullanım sağlar.
  • Regl külodu çamaşır makinesinde veya elde yıkanabilir. 30-40 derecelerde düşük devirde yıkamak külodun yapısının zarar görmesini önler.
  • Sererek veya asarak kurutmak önerilir. Emici kısmını bükmeden kurutmak, külodun katmanlarının yapısının bozulmasını önler. Kurutma makinesi, fön makinesi veya kalorifer üstüne sermek gibi yöntemler regl küloduna zarar verebilir.

Yıkanabilir Regl Külotlarının Kullanım Ömürleri
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin