YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ilk oturumu, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

Geçtiğimiz hafta Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2024 yılında Belediye Meclisinin toplantı günleri ve saati, önceki yıllarda olduğu şekilde gerçekleştirilmeye devam edeceği kararı verildi. Buna göre belediye meclis toplantıları her ayın ilk pazartesi ve perşembe günü olmak üzere saat: 17:30’da gerçekleştirilmeye, Ağustos ayında ise yapılmayacağı karara bağlandı.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. Maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üyelerinin seçildiği oturumda ayrıca hukuk komisyonu ile çevre komisyonunun kurulması, üye sayısı ve görev süresi belirlendi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak da Bilecik Belediyesi sorumluluk sahasında kalan alanlarda bulunan taşınmazlar esas olmak üzere, Belediye Başkanlığına ait hisseler, tapu tahsis belgesi verilen parseller, imar parseli durumunda olmayan artık parseller ve ihdas edilen taşınmazların alım ve satım işlemleri konusunda 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendi ve 34. maddesinin (g) bendine istinaden Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek, karara bağlandı.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24. maddesi gereğince Belediye Başkanlığınca 2024 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonlarının belirlendiği toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 51 ve 52. maddeleri gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapmakta olan Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personelinin 2024 yılı aylık maktu mesai ücretlerinin belirlendi.
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesine istinaden 2024 yılında Belediye Başkanlığında çalıştırılacak sözleşmeli personele ödenecek ücretlerin belirlendiği oturumda ayrıca 2024 yılında uygulanacak ücret ve tarifelerin tespitine ilişkin Bilecik Belediye Meclisinin 04/12/2023 tarih ve 97 sayılı kararında değişiklik yapılması konusunun görüşüldü.

Bilecik Belediye Meclisi’nin 09/11/2023 tarih ve 94 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 Ölçekli Bilecik (Merkez) İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliğine (3.16 Maddesi (E) Bendi) askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesi konusunun görüşüldüğü toplantının son gündem maddesi kapsamında Belediye Başkan Vekiline iç borçlanma yetkisi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmede söz konusu karar, reddedildi.

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin