YÖK’ten “Engelsiz Üniversite” Ödülü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarının ödüllendirildiği Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde Osmaneli Meslek Yüksekokulu ile Mekânda Erişilebilirlik dalında Turuncu Bayrak Ödülü ile onurlandırıldı.

Bilecik Meslek Yüksekokulu ise Turuncu Bayrak adayları arasında yer aldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Engelsiz Eğitim Çalıştayı kapsamında gerçekleştirilen törene Üniversite adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay ve Engelli Öğrenci Birim Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Atike Yılmaz katıldı.

 

Üniversitenin ödülünü Prof. Dr. Nurgül Özbay YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın elinden aldı.

 

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere Engelsiz Üniversite Bayrakları’nın üç kategoride bayrak ödülü ile programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına “Engelsiz Program Nişanı” verileceğinin kararlaştırıldığını ifade etti. İleride hangi programların hangi engel gruplarına erişilebilir olduğunun kılavuzda da yer almasını hedeflediklerini vurgulayan Başkan Saraç, verilecek tüm ödüllerin nice güzel diğer çalışmaları, iş birliklerini teşvik etmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

15 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleşen törene; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve komisyonda bulunan bazı milletvekilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay’nın yanı sıra YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, ödül alan üniversitelerin rektörleri ve öğretim üyeleri ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

YÖK’ten “Engelsiz Üniversite” Ödülü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin