Yöresel Kıyafetler ile Yufka Pişirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde geçtiğimiz haftalarda ikramı yapılan salçalı ekmek ve tarhanadan sonra bu haftada yöresel ürünlerden olan yufka açma, müze ziyaretçilerine ikram edildi.

Yöresel kıyafetler giyen ev hanımlarının odun ateşinde özenle pişirdiği yufkalar müze ziyaretine gelen konuklara ikram edildi.

 

Yufkanın nasıl yapıldığını da gören ziyaretçiler henüz sıcak saçın üstünden yeni inmiş yufkaları büyük bir beğeni ile yediler.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözde değil özde de bunu yaşayan hale getirme çabası içerisinde olduğunu belirterek, “Yaşayan Şehir Müzesini sadece sözde değil özde de bunu yaşayan hale getirme çabası içerisindeyiz. Burada yapıp sizlerin huzurunuzda bunu misafirlerimiz ile paylaştık bu hafta da. Tabi Bilecik deyince ve ülkemizin birçok yerinde yufka ekmek çok önemli. Özellikle kışa girerken özel günlerde, Ramazan ayında, Bayramlarda bunları yapıyoruz. Köylerimizde kardeşlerimizle bu şekilde çalışmalarımız var. Hem müzemizde bunları yaparak göstererek gelen misafirlerimiz özel yerinde organik bu alanda yöresel yöremiz konusunda gayret sarf eden kardeşlerimize de zemin hazırlıyoruz.” dedi.

Yöresel Kıyafetler ile Yufka Pişirildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Başkan üç dönemden sonra Müzelik başkan olacak galiba.

    Cevapla
  2. 24 Ekim 2017, 20:45

    helal olsun başkan
    birilerine geçmişimizin olduğunun hatırlatılması gerekiyordu
    tebrikler

    Cevapla
Bizi Takip Edin