Ziraat odası başkanı Orhan Uğur: “Çiftçimiz üretemez hale gelecek”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, elektrik, akaryakıt ve gübre fiyatlarına gelen zamlardan dolayı çiftçinin üretemez hale geldiğini savundu.

Çiftçinin girdi maliyetlerindeki aşırı artışlardan dolayı üretim planlaması yapmakta zorlandığını vurgulayan Başkan Uğur, “Yapılan elektrik, akaryakıt ve doğalgaz zamları, çiftçimiz için çok ağır yük getirecek. Zamlardan dolayı çiftçimiz üretemez hale gelecek” dedi.

Çiftçinin üretim yapabilmesi için maliyetlerin düşürülmesi noktasında hiçbir açıklama yapılmadığını, bunu zorunluluk olarak görüp açıklama beklediklerini belirten Başkan Uğur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“GÜBRE FİYATLARINI DA ETKİLEYECEK”

Çiftçi nasıl üretecek? Tüketici ucuz gıdaya nasıl ulaşacak? Enerji, gübre ve akaryakıt girdi maliyetlerindeki artışlarla bu şartlarda artık sulu tarımda mısır, yonca, buğday ve arpa üretimi yapılamaz hale geldi. Elektrik fiyatlarına, meskenler için ilk 150 kWh altına %52, 150 kWh üstüne ise %127 zam geldi. Sanayiciye verilen doğalgaza %50 zam
gübre fiyatlarını da etkileyecek, ÜRE ve CAN gübresi doğalgazla üretiliyor.

“AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Geldiğimiz noktada ise; enerji piyasalarının sürdürülebilirliği, maliyet bazlı fiyatlandırmanın ve öngörülebilirliğin sağlanması için zorunlu hale geldiği belirtilen bir açıklama yapılmıştır. Bunların hepsi zorunlu olarak zamları yaptığını anladık çiftçinin üretim yapabilmesi için maliyetlerinin her gün yükselmekte ne zaman gündeme alınacak aşağı düşürülmesinde hiçbir kimse şu ana kadar bir açıklama yapmadı bunu da zorunluluk olarak görüp bir açıklama bekliyoruz.

Ziraat odası başkanı Orhan Uğur: “Çiftçimiz üretemez hale gelecek”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin