BİLECİK’TE ARTIK YÜZME BİLMEYEN ORTAOKULA GEÇEMEYECEK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla sporcunun yetiştirilmesi amacıyla ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik ”Yüzme” projesi uygulamaya başlandı.

 


Bilecik Valiliği koordinasyonunda, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında, ilkokul öğrencilerinin sportif faaliyetlere katılması amacıyla imzalanan protokol kapsamında 900’e yakın 4. sınıf öğrencisi yüzme kurslarına başladı.

 

“İLİMİZDE HER ÖĞRENCİ MUTLAKA SPOR YAPACAK!”

Bilecik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen seremonide konuşan Vali Süleyman Elban, “İlimizde her öğrenci mutlaka spor yapacak. İlla bir spor dalı ile uğraşacak ama başka bir şey daha var yüzme bilmeyen öğrenci ortaokula geçemeyecek. Herkes 4’üncü sınıftan itibaren yüzme öğrenecek bu birincisi, öbürü ise her öğrenci mutlaka bir spor dalı ile uğraşacak mutlaka.” dedi.


Yapılan tesislerden ve yatırımlardan çocukların ve gençlerin faydalanmalarını istediklerini ifade eden Elban, şöyle konuştu:

 

”Çalışmaları yaparken gençlerin ve çocukların sağlıklı olması her şeyden önce geliyor. Biz istiyoruz ki ilimizde, her çocuk mutlaka bir spor dalıyla uğraşsın. Bunun içinde protokol yaptığımız kurumlarla el birliğiyle bu tür spor dallarında Bilecik’te yaşayan çocukların spor yapmalarını arzu ediyoruz. İlimizde yüzme bilmeyen ilkokul öğrencisi ortaokula geçmesin ve herkes yüzme bilerek ortaokula başlasın. İl merkezinde 900’e yakın öğrenciyle başlattığımız bu kampanya imkanlar ölçüsünde diğer ilçelerimizde de devam edecek. Çocuklarımız kendi hayatlarında da bu sporun bire bir yararını görürler. Temel arzumuz, ulusal yada uluslar arası düzeyde başarı elde edebilecek sporcular çıkmasıdır. Bilecik’te, artık yüzme bilmeyen ortaokul öğrencisi kalmayacak.” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da okul sporlarında Bilecik geneli 29 branşta, 92 okuldan 5 bin 914 öğrenci ile Türkiye’de ilk sıralarda yer aldıklarını bildirdi.
Yüzme eğitiminin ardından yüzme yarışması düzenlendi. Yarışmada ve eğitime katılan öğrencilere, Elban ve protokol üyeleri madalyalarını verdi.

 


İLGİLİ HABERLER:


BİLECİK’TE ARTIK YÜZME BİLMEYEN ORTAOKULA GEÇEMEYECEK!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin